• woensdag 07 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

HESS, CHEVRON EN SHELL HOPEN DIT JAAR OLIE TE VINDEN IN SURINAME

| united news | Door: Redactie

Foto | John Hess, CEO van Hess Corporation. 

De CEO van Hess Corporation, John Hess, heeft aangekondigd dat er dit jaar een exploratieput geboord zal worden in Block 42 voor de kust van Suriname.

Hess, Chevron en Shell zijn gelijke partners in dit blok, dat ten noorden ligt van Block 58, waar de meeste offshore-ontdekkingen in het Zuid-Amerikaanse land zijn gedaan. Hess merkte op dat de ervaring in Block 58 aantoont dat er zeker koolwaterstoffen zijn, maar dat dit blok heterogener is, met verschillende kenmerken per prospect.

Hij noemde het blok “gassiger”, maar zei dat TotalEnergies en Apache genoeg olie proberen te vinden

om een ontwikkeling op te zetten. Met betrekking tot Block 42 zei de Hess-baas dat de partners een behoorlijk goed begrip hebben van de geologie dankzij de positie van Hess in het Stabroek-blok, waar Exxon 11 miljard vaten aan olie-equivalent heeft ontdekt. Exxon’s ontdekkingen bevatten meer olie dan gas, maar het gas is opvallend geconcentreerder nabij de Surinaamse grens.


“We denken dat we ons in het olievenster bevinden op blok 42 en wat we proberen te doen, is dat venster definiëren”, aldus Hess.

De laatste put die Shell boorde op Block 42 was Zanderij-1. Hess herinnerde eraan dat er olie werd ontdekt, maar dat het als niet-commercieel werd beschouwd. De resultaten gaven echter nuttige informatie die een werkend petroleum systeem liet zien. De partners werken daarom aan het optimaliseren van de volgende put om een mogelijke oliebron te vinden. Hess zei dat de ontwikkelingen betreffende block 42 zich nog in een vroeg stadium bevinden, maar dat de partners wel optimistisch zijn.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie