• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Guyanese regering nog niet ready om te praten met Suriname

| suriname herald | Door: Redactie

De Guyanese overheid heeft een bespreking, waarbij er een zevental punten aan de orde zouden komen, met de Surinaamse overheid meerdere keren afgezegd. Het gesprek zou afgelopen woensdag plaatsvinden. Vanuit de Guyanese kant is aangegeven, dat zij nog niet ready is, liet minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) gisteren aan journalisten weten vóór aanvang van de Raad van Ministers vergadering.

Ramdin benadrukt dat het onderwerp mogelijke afgifte van visvergunningen aan de Guyanese overheid niet op de agenda stond. Hij verduidelijkt dit, omdat de afgelopen periode er onder andere in het parlement is aangegeven dat

Suriname wel de belofte had gedaan om het mogelijk te maken dat Guyanese vissers wel geaccommodeerd zouden worden. Dit, terwijl de overheid dit vele maken heeft ontkend en de Guyanese overheid gepersisteerd heeft dat er wel een belofte is gedaan. 

NDP-parlementariër Melvin Bouva heeft een e-mailwisseling tussen de twee ministers van Landbouw tevoorschijn weten te halen waar te lezen is dat er een degelijke belofte is gedaan en zelfs een constructie wordt besproken hoe die gedaan zou worden. 

De bewindsman geeft aan dat er zeven onderwerpen besproken zouden worden wanneer de Guyanese delegatie in Suriname was. “Zolang er een traject is uitgezet om informatie te verstrekken tussen beide landen dan moet het goed komen”, is Ramdin van oordeel. 

De onderwerpen die op schema waren, zijn olie en gas, de brug over de Corantijnrivier, de grenskwestie tussen Suriname en Guyana en de wetgeving met betrekking tot de visserij. De gesprekken moeten resulteren in een goede verstandhouding tussen beide landen, laat Ramdin weten.

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie