• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GUYANA ZINGT TOONTJE LAGER NA ONZEKERHEDEN FINANCIERING BRUG CORANTIJNRIVIER

| united news | Door: Redactie

De regering van Guyana heeft bevestigd dat de financiering van de brug over de Corantijnrivier onder druk is komen te liggen. Deze bevestiging komt nadat Guyana vol enthousiasme de bouw van de brug aankondigde en aanzienlijk sneller was dan de Surinaamse regering bij het delen van informatie over dit ambitieus project.

De regering van Guyana neemt nu een bescheidenere positie in. De Guyanese minister van Openbare Werken, Juan Edghill, heeft aangegeven dat er binnenkort een ontmoeting zal plaatsvinden tussen de regeringen van Guyana en Suriname om de verdere stappen met betrekking tot de financiering van de voorgestelde Corentyne River Bridge te

bespreken.

Deze geplande bijeenkomst volgt nadat de twee bedrijven die zich kwalificeerden voor het project niet kunnen voldoen aan de gestelde prefinancieringstermijnen. “We wachten op een ontmoeting met Suriname en zullen geen commentaar geven voordat het overleg plaatsvindt, aangezien dit een gezamenlijk project is,” vertelde minister Edghill aan de Sunday Stabroek.

Eerder deze maand belegde de regering van Suriname een persconferentie waarin werd aangekondigd dat beide buurlanden al twee jaar bezig waren met het zoeken naar een Public Private Partnership (PPP) voor het project. Het aanbestedingsproces leverde echter niet het gewenste resultaat op.

In plaats van een nieuwe aanbesteding te starten, heeft de

regering besloten voorlopig samen te werken met China Road And Bridge Corporation, die bereid is de brug te bouwen voor USD 236 miljoen, maar zonder voorfinanciering.

De Surinaamse minister van openbare Werken, Riad Nurmohamed zei daarbij dat de gewenste PPP-aanpak veel kostbaarder zou uitpakken.

UNITEDNEWS

 

 

| united news | Door: Redactie