• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Guyana krijgt eigen Sheraton Hotel

| suriname herald | Door: Redactie

Sheraton Hotels & Resorts open in 2025 haar deuren East Bank Demerara, Guyana. Het Guyanese Sheraton Hotel zal 200 kamers bevatten. Sheraton Hotels & Resorts heeft de overeenkomst ondertekend met H-Towers Inc. en zijn in de VS gevestigde partners, Triwest Financial Group, Inc. en Black Pearl Holding Co.

Gezien Guyana's groeiende vraag naar accommodatie voor bezoekers, kwam het project tot stand toen de regering van Guyana, via haar Go-Invest Office, in 2021 een Expression of Interest (EOI) lanceerde voor hotelontwikkelaars.

In een persverklaring werd onthuld dat het twee toren project de bestaande portefeuille van het bedrijf in het land zal uitbreiden. Het verwachte hotel met 200 kamers zal beschikken over een mix van kingsize en tweepersoonskamers en verschillende suites, waaronder een Governor's suite en een verfijnde Sheraton Club Lounge.

De geplande voorzieningen voor het hotel zijn onder meer een zwembad, een 24-uursfitnesscentrum, een specialiteitenrestaurant, vergader- en conferentiezalen, een ultramoderne spa en de Sheraton bekende bar en koffie.

Het merk Sheraton Hotels & Resorts bouwt voort op zijn wortels als gemeenschapscentrum voor zowel de lokale bevolking als bezoekers en zei dat het een intuïtieve en holistische ervaring creëert met ruimtes om verbinding te maken, productief te zijn en reizigers te helpen zich verbonden te voelen met de lokale gemeenschap.

Naast naadloze technologie-integratie en een verheven voedsel- en drankfilosofie, balanceert het gelaagde ontwerp een gevoel van tijdloosheid met een frisse en moderne uitstraling, die tot doel heeft gasten zich comfortabel en op hun gemak te laten voelen, of ze nu werken, vergaderen of ontspannen.

Het project omvat ook een residentiële component en 224 woningen zullen worden gehuisvest in de tweede toren, die via een luchtbrug met het hotel wordt verbonden. De bouw van de twee torens zal naar verwachting eind dit jaar beginnen, met een verwachte einddatum in 2025.

Marriott International loopt voorop bij introduceren van de brand Sheraton op de lokale markt. Daarom zei Laurent de Kousemaeker, Chief Development Officer van Marriott International voor het Caribisch gebied en Latijns-Amerika, dat het een gelukkig moment was om het merk naar zo'n opwindende bestemming te brengen.

"De ondertekening van dit nieuwe project is een belangrijk moment en het rijke erfgoed van het merk past uitstekend bij deze groeiende markt. We zijn zeer vereerd dat we de kans krijgen om zo'n herkenbaar merk op de markt te brengen, wetende de onberispelijke normen van Guyanezen en internationale gasten zullen genieten", zei hij in de verklaring.

| suriname herald | Door: Redactie