• dinsdag 05 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GUYANA EN SURINAME VOLTOOIEN GESPREKKEN OVER DE BOUW VAN DE BRUG OVER DE CORANTIJNRIVIER

| united news | Door: Redactie

Foto: Een artistieke impressie van de brug over de Corantijnrivier | Bron: Guyana Chronicle.

Guyana bevindt zich momenteel in een vergevorderd stadium van overleg met haar Surinaamse counterparts over de bouw van de brug over de Corantijnrivier, die Suriname en Guyana met elkaar zal verbinden.

Dat zei minister van Financiën, Dr. Ashni Singh, tijdens een evenement in de regio afgelopen weekend. De minister herinnerde aan de talrijke infrastructurele ontwikkelingen die in het hele land aan de gang zijn en die het architectonische landschap van het land blijven transformeren. Hij informeerde de bewoners van de ontwikkelingen die gaande zijn in Regio 6 en

de spannende kansen die deze zullen creëren.

“We bevinden ons in een vergevorderd stadium van overleg met onze Surinaamse counterparts. We hebben al een internationale openbare aanbesteding gedaan en we hebben biedingen ontvangen. De biedingen worden momenteel in samenwerking met Suriname geëvalueerd,” aldus minister Singh.

In oktober 2023 dienden twee bedrijven, het Nederlandse ingenieursbedrijf Ballast Nedam en het Chinese China Road and Bridge Corporation (CRBC), voorstellen in om de brug over de Corantijnrivier te bouwen om Suriname en Guyana met elkaar te verbinden.

De minister benadrukte het belang van de brug en zei dat het project niet alleen nieuwe transportmogelijkheden zal openen, maar

ook de bilaterale en handelsrelatie tussen Guyana en Suriname zal versterken.”Met de bouw van de brug, ongeacht wat u produceert, strekt uw markt zich nu onmiddellijk uit tot Suriname, en u hebt nu de mogelijkheid om uw goederen en diensten in het land af te leveren,” aldus de hoge regeringsfunctionaris.

De bouw van de brug over de Corantijnrivier wordt ondernomen door de regeringen van Guyana en Suriname en zal worden gebouwd volgens het Design, Build, Finance, Operate, and Maintain (DBFOM)-model. Het project zal worden gefaciliteerd door een publiek-private partnerschapsregeling, wat betekent dat de succesvolle aannemer of joint venture verantwoordelijk zal zijn voor het definitieve ontwerp, de bouw, de financiering, de exploitatie en het onderhoud.

Deze brug zal ook naar verwachting Guyana’ s toeristensector een impuls geven, aangezien er nieuwe wegen zullen worden gebouwd om de toegang tot het land te vergemakkelijken. Het project heeft een enorm potentieel om economische groei te bevorderen, regionale integratie te versterken en de transportverbindingen tussen de twee buurlanden te verbeteren.

Na voltooiing zal de brug de Corantijnrivier overspannen van South Drain in Suriname tot Moleson Creek in Guyana, en zal naar verwachting een levensduur van 100 jaar hebben.

UNITEDNEWS|REGIO

 

| united news | Door: Redactie