• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Grondconversie en grondenrechtenvraagstuk hebben geen verband’

| sun.sr | Door: Redactie

Fractieleider van de VHP, Asiskumar Gajadien, geeft aan SUN aan waarom er geen quorum werd verleend in De Nationale Assemblee (DNA), tijdens de behandeling van het grondenrechtenvraagstuk. Gajadien geeft hierbij ook aan dat hij niet aanwezig was vanwege het feit dat hij uitlandig was.

Foto: VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien

“Er werd geen quorum verleend, omdat er onderling overleg gepleegd moest worden en er was geen duidelijkheid. Achteraf is er onderling een commitment gemaakt. Er is geen sprake van geen quorum verlenen. Er moesten afspraken gemaakt worden, er was onduidelijkheid maar dat is weggewerkt”. 

De eerste ronde van de commissie van rapporteurs heeft men kunnen afronden en

er zijn punten aangedragen waarvan men duidelijkheid wenst om verder te kunnen gaan.

“De Wet Grondconversie en het grondenrechtenvraagstuk moeten niet met elkaar in verband gebracht worden”, zegt Gajadien, Grondconversie is een uitvloeisel van het herstelprogramma waarbij in het herstelprogramma opgenomen was, het aantal inkomstenverhogende maatregelen waarbij inkomsten voor de staat voor de uitvoering van het herstelprogramma, in dat kader werd het opgebracht. “Binnen de coalitie waren er een paar onduidelijkheden, maar die zijn nu goed besproken.”


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie