• donderdag 02 May 2024

Griezmann scoort hattrick terwijl Atletico met 3-0 wint van 10-man Celta

| dagblad suriname | Door: Redactie

Antoine Griezmann scoorde een hattrick voor Atletico Madrid en bezorgde zijn team een ​​3-0 overwinning op Celta Vigo, dat het grootste deel van de wedstrijd met 10 man speelde nadat doelman Ivan Villar vroeg in de eerste helft werd weggestuurd.

De Franse aanvaller opende de score vanaf de strafschopstip in de 29e minuut nadat Villar een directe rode kaart had gekregen voor een overtreding binnen het strafschopgebied op Alvaro Morata.

Villar kon een hoge bal in de doos niet vasthouden en maakte zijn blunder nog erger door op de benen van Morata te duiken in een poging om te voorkomen dat hij

de losse bal zou bereiken.

De bezoekers lieten verschillende kansen liggen om hun voorsprong uit te breiden en werden vaak blootgesteld aan gevaarlijke tegenaanvallen van Celta, waarbij Jorgen Strand Larsen een grote kans van dichtbij miste en Jonathan Bamba een schot op de lat vuurde.

Griezmann sloeg eindelijk toe van binnen het strafschopgebied in de 64e minuut en verraste de doelman die werd misleid door de voorzet van de Fransman.

Zes minuten later verzekerde hij de overwinning met een intikker onder de doelman van dichtbij na een snelle tegenaanval geleid door Nahuel Molina.

Het was de zevende goal van Griezmann in La Liga dit

seizoen, waarmee hij de topscorer Jude Bellingham op één doelpunt achterstand zit.

“We waren zeer effectief en spelen met veel vertrouwen,” zei Griezmann tegen Movistar Plus.