• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Geen verband overlijden baby en vaccinatie bij RGD Latour

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Er is geen verband tussen het overlijden van een baby vorige week en een eventueel verkeerd toegediende vaccinatie bij de poli van de Regionale Gezondheidsdienst te Latour. Tot die conclusie komen het Bureau Openbare Gezondheidszorg en de Inspectie Verplegende en Verzorgende Beroepen (IVV). Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid in een persbericht via de CDS.

Uit de inspectie is onder meer gebleken dat de voorradige partij vaccins niet vervallen is en de vaccins verantwoord opgeslagen worden. Ook de geldende procedures bij het vaccineren zijn besproken. Het kindje kwam op 27 maart te overlijden, een dag nadat het geprikt was bij

de RGD Latour. De aantijgingen, al dan niet direct naar de organisatie toe, dat het overlijden mogelijk in verband gebracht kan worden met het toegediende vaccin, is heel serieus genomen, aldus het persbericht.

De moeder van het kind is gehoord en is er vanuit de RGD Latour nagegaan of het een en ander geleid zou kunnen hebben tot het overlijden van het kind. Zowel het BOG als de IVV hebben als verantwoordelijke instituten een inspectie verricht bij de RGD Latour. Binnen het kader van het onderzoek is met name nagegaan of volgens de richtlijnen te werk is gegaan.

Volgens protocol dient elk

kind na gevaccineerd te zijn nog enige tijd te blijven op de poli voor observatie. Dat om na te gaan of er een allergische reactie optreedt en terstond interventie gepleegd kan worden. Bij het bewuste kindje was dat niet het geval en mocht het naar huis.

| de ware tijd | Door: Redactie