• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GEEN NIEUWE OLIEVONDST BIJ KRABDAGU/ WEL TAXATIE EERDERE ONTDEKKING

| united news | Door: Redactie

APA Corporation heeft op dinsdag 21 juni de resultaten bekendgemaakt van de stroomtest van de Krabdagu exploratieput (KBD-1) in Blok 58 voor de kust van Suriname. 
Om de extra reserves en de precieze locaties van de ontwikkelingsputten te bevestigen zullen er extra evaluatieboringen nodig zijn. In tegenstelling tot wat er eerder is gesteld door de Communicatiedienst Suriname (CDS), gaat het niet om een nieuwe olievondst, maar taxatie van de in februari ontdekte olievondst.

“Stroomtest gegevens verzameld in de twee diepere intervallen, het Boven-Campanian en het Onder-Campanian, wijzen op een hoeveelheid opgeslagen aardolie van respectievelijk ongeveer 180 miljoen vaten (MMbbls bij de KBD-1 put”, meldt APA in een uitgegeven bericht.

Resultaten Bovenste-Campanian Zone: 32 meter (105 voet) netto olieopbrengst, reservoir van hoge kwaliteit met 400-500 millidarcy permeabiliteit, 35 graden API, en 2000-2300 scf/bbl GOR. De opbouwtest wees op een verbonden bron van meer dan 100 MMbbls opgeslagen aardolie. Resultaten voor de Lagere Campanische Zone: 32 meter (105 voet) netto olieopbrengst, bescheiden reservoirkwaliteit met 60-80 millidarcy permeabiliteit, 37 graden API, en 2500-2800 scf/bbl GOR. De opbouwende test wees op een verbonden bron van meer dan 80 MMbbls opgeslagen aardolie.

In de exploratieput werd een ander hoogwaardig, lager GOR-interval aangetroffen in het Boven-Campanien, dat zich niet op een locatie bevond die geschikt was voor stroomtests. Deze ondiepere Campanische zone zal in de evaluatiefase moeten worden getest vanaf een meer gunstige locatie.

“De resultaten van de Krabdagu-stroomtest in de twee lagere intervallen zijn in lijn met onze verwachtingen en leveren gegevens op die ons meer inzicht geven in het veld en die vorm zullen geven aan toekomstige activiteiten. Dit omvat het identificeren van de meest gunstige boorputlocaties die het mogelijk maken om het potentieel van de reserves voor elk doel te beoordelen”, zegt John Christmann IV, CEO en president van APA. “De verbonden hulpbronnen die uit de stroomtests in Krabdagu naar voren zijn gekomen, in combinatie met de resultaten van Sapakara-Zuid, zijn een belangrijke stap voorwaarts in de voortgang van een project in dit gebied van Block 58.”

UNITEDNEWS
 

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie