• vrijdag 01 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Etnel: VHP HEEFT ALTIJD GETOOND NIET LOYAAl TE ZIJN

| dagblad de west | Door: Redactie

NPS-parlementariër Patricia Etnel, heeft in gesprek met TBN-alert, haar gal gespuwd over de VHP. Dit nadat onder andere VHP-parlementariër Mahinder Jogi, zich tijdens de algemene politieke beschouwingen negatief had uitgelaten over de NPS. Volgens Jogi was vooral de voorzitter van de NPS uit op het verwerven van posities.

Etnel gaf toe dat de NPS fouten heeft gemaakt, maar stelde dat de partij nooit verraad heeft gepleegd. Volgens haar kan de VHP dat niet zeggen, gezien in 1996 de helft van de partij haar ondersteuning gaf aan de tegenpartij om de regering Wijdenbosch te vormen.  De NPS en de VHP zijn volgens

Etnel nooit op basis van loyaliteit samen opgetrokken.

‘’Er zijn samenwerkingsafspraken gemaakt, maar die zijn niet altijd nage-komen’’, zei Etnel. Zij benadrukte dat binnen haar partij er een loyaliteitsband bestaat tussen de leden, het bestuur en andere organen. Etnel zegt dat de VHP’ers Mahindre Jogi en Cedric van Samson zich niet druk moeten maken over de NPS.

Ze moeten zich eerder zorgen maken over hun eigen organisatie. “Vandaag de dag wil niemand hun vruchten kopen”, merkte Etnel op. De NPS heeft haar eigen strategie en gaat voor goed beleid en een beter Suriname. Dat Van Samson de NPS hypocriet noemt, stoort Etnel

niet. ‘’Als Van Samson wil weten wat hypocriet is, moet hij in de spiegel kijken en dan ziet hij de ware aard van een hypocriet’’, aldus Etnel.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie