• zaterdag 20 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Einde van een Tijdperk? Bayern München Worstelt na Jaren van Dominantie

| dagblad suriname | Door: Redactie

Bayern München lijkt het einde van een tijdperk van overheersing in de Bundesliga te naderen na elf jaar van ongekende dominantie. Met een recente reeks van drie nederlagen in acht dagen, waaronder verlies tegen Bayer Leverkusen, Lazio in de Champions League, en Bochum in de Bundesliga, staat de Beierse club acht punten achter op de huidige koploper Bayer Leverkusen. Deze neergang markeert de eerste keer sinds mei 2015 dat Bayern drie wedstrijden op rij heeft verloren.

De ontevredenheid binnen het team kwam naar voren door uitspraken van middenvelder Leon Goretzka, die de situatie vergeleek met een “horrorfilm die maar niet eindigt”.

Bovendien weerspiegelen de spanningen tussen spelers en de technische staf, met name een confrontatie tussen Joshua Kimmich en assistent-coach Zsolt Low, de groeiende onrust binnen de club.

Ondanks de uitstekende prestaties van Harry Kane, die tot nu toe 25 doelpunten heeft gescoord, wordt er kritiek geuit op het falen van andere hoogbetaalde sterren van Bayern om aan de verwachtingen te voldoen. Thomas Tuchel, die minder dan een jaar geleden de rol van hoofdcoach overnam, kampt met dezelfde problemen als zijn voorgangers.

De clubleiding heeft verklaard dat Tuchel zal aanblijven voor de volgende wedstrijd tegen Leipzig, maar sluit toekomstige wijzigingen niet uit. Deze

periode van onrust volgt op het recente ontslag van voormalig CEO Oliver Kahn en sportief directeur Hasan Salihamidzic, wat wijst op diepgaande bestuurlijke problemen binnen de club.

Met een mogelijke aanstelling van Max Eberl, de voormalige sportdirecteur van Borussia Mönchengladbach en Leipzig, in het vooruitzicht, en de blijvende onzekerheid over de toekomst van Tuchel, staat Bayern München voor een zomer van wederopbouw in een poging om terug te keren naar hun vroegere glorie.

| dagblad suriname | Door: Redactie