• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Drie aanhoudingen na tweede schietpartij bij Zomercarnaval Rotterdam

| snc.com | Door: Redactie

In het centrum van Rotterdam is zaterdagavond voor een tweede keer die dag geschoten tijdens het Zomercarnaval. Daarbij zijn drie gewonden gevallen, meldt de politie. Ook agenten hebben meerdere schoten gelost. Er zijn drie verdachten aangehouden.

De politie zag dat een persoon het vuur opende op een van de slachtoffers. Vervolgens schoten agenten op de verdachte. Zowel het slachtoffer als de dader is naar het ziekenhuis gebracht. Het derde slachtoffer is een vrouw die viel toen ze wegrende, zegt een politiewoordvoerder. Zij is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

De schietpartij vond 's avonds plaats in de buurt van de Bijenkorf. De

parade van het Zomercarnaval op de Coolsingel was op dat moment al afgelopen. Er waren nog wel podia waar muziek werd gespeeld.

Volgens een verslaggever van persbureau ANP waren er meerdere knallen te horen, waarna tientallen mensen in paniek wegrenden. De rust keerde daarna vrij snel weer terug.

De politie heeft drie personen aangehouden, onder wie het slachtoffer en de dader. Kort daarna werd een derde verdachte aangehouden. Vermoedelijk was hij betrokken bij het incident.

In de middag vond ook al een schietpartij plaats op de Coolsingel. Dat was in de buurt van Beurs. Bij die schietpartij raakte niemand gewond. Die dader is gevlucht.

Bron: NU


Schoten gelost zomer carnaval

EERDER die dag: Schot gelost op Coolsingel tijdens Rotterdams Zomercarnaval, geen gewonden

Op de Coolsingel in de Rotterdamse binnenstad is zaterdag zeker één schot gelost. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen. De schutter is nog niet gearresteerd.

Het schietincident gebeurde tijdens het Rotterdams Zomercarnaval dat vrijdag en zaterdag plaatsvindt. Een politiewoordvoerder zegt dat ten tijde van het incident veel mensen op de been waren.

Volgens een woordvoerder van het Zomercarnaval gebeurde het incident op de stoep ter hoogte van de McDonald's op de Coolsingel. Het gebeurde dus niet in de stoet van het festival. Het is niet bekend of er meerdere schoten zijn gelost en of er gericht geschoten is.

De verdachte van de schietpartij is nog op vrije voeten. De politie zegt hem te zoeken en heeft een signalement vrijgegeven. Het zou gaan om een man met een donkere huidskleur die een beige broek en een zwarte tas met rode band draagt.

Volgens Rijnmond was de parade van het Zomercarnaval net afgelopen toen het schot werd gelost. De feestelijkheden zijn nog in volle gang, schrijft de omroep. Volgens de politie gaat het Zomercarnaval gewoon door.

Het Rotterdams Zomercarnaval is een jaarlijks evenement met ruim 2.500 dansers en danseressen, 25 carnavalsgroepen en talloze praalwagens. Het hoogtepunt van het feest is de straatparade op zaterdag.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie