• zaterdag 30 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Deel Waterkant wordt cultuur boulevard

| suriname herald | Door: Redactie

Het gedeelte langs de Waterkant, vanaf de Waag tot aan het gemaal van de Jodenbreestraat, zal een renovatiebeurt ondergaan. Het geheel moet omgetoverd worden tot een kunst en cultuur boulevard met een eventcentrum, theater, kunstmuseum en amfitheater. Het project, dat via een public-private non-commercial model tot stand moet komen, zal middels donaties gefinancierd moeten worden. 

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft de media op 26 mei over dit project geïnformeerd. Aangegeven wordt dat er momenteel sprake is van een chaotische situatie langs de Waterkant. Met een cultuur boulevard moet dit tot het verleden gaan behoren. 

Het wandeldek zal met recreatie, kunst,

cultuur en toerisme meerwaarde geven aan de binnenstad. Het beheer zal vallen onder Stichting Monac, waarin de overheid en maatschappelijk relevante actoren zullen deelnemen. 

De overheid moet de gronden vrijmaken en inkomen met gratis grondhuur. Thans is het tekenen van een intentieverklaring met de financierder aan de orde. Voordat het zover is, zullen de haalbaarheid, mogelijkheden en oplossingen worden onderzocht. 

Het voornemen is om in de tweede helft van 2024 te starten met de uitvoering van ‘Project Waterkant’, dat goed aansluit op het Paramaribo Urban Rehabilitation Project (PURP).


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie