• maandag 01 July 2024

Copa America 2024: Colombia schiet Costa Ricaanse muur aan diggelen

| starnieuws | Door: Redactie

De Colombiaanse aanvoerder James Rodríguez heeft zijn team geleid naar de kwartfinales in Copa America 2024. (Getty Images)

Colombia neemt het in Groep D in zijn tweede duel op tegen Costa Rica in het University of Phoenix Stadium in Glendale, Arizona. Colombia voert Groep D aan nadat het Paraguay met 2-1 had verslagen in hun openingswedstrijd, terwijl Costa Rica een indrukwekkend
0-0 gelijkspel behaalde tegen negenvoudig kampioen Brazilië. Vanavond hadden ze echter geen kans tegen de Colombianen, die zich in de kwartfinales schieten met drie doelpunten.
Het Costa Ricaanse team begint met balbezit, maar gedurende de eerste helft zijn het de Colombianen die het spel domineren in het Copa America-duel. Het eerste schot van de Colombiaanse ploeg komt al in de 6e minuut wanneer een kopbal van Luís Díaz over de doellat van Patrick Sequeira vliegt.Aanvoerder James Rodríguez.komt dichtbij de openingstreffer in de 21e minuut. Luís Díaz geeft een lange bal aan de nummer 10, die met een schot vanaf de rand
van het strafschopgebied er niet in slaagt Sequeira te verslaan. De goalie kan de bal ternauwernood verwerken tot een hoekschop.De Colombianen blijven het doel van Sequeira bestoken en nog voor het half uur om is, begaat de goalie een overtreding in het strafschopgebied wanneer hij probeert Jhon Córdoba af te stoppen. De Uruguayaanse scheidsrechter Gustavo Tejera beslist: penalty! De VAR checkt en houdt deze in stand. Luís Díaz trapt de strafschop keihard in de linkerbovenhoek. De doelman van Ibiza was kansloos.Colombia kan ettelijke minuten na de 1-0, de score vergroten. James Rodríguez.brengt een hoekschop binnen in het strafschopgebied waar Davinson Sánchez deze onbesuisd over de lat schiet.Na de rust komt Costa Rica beter in het spel, maar ze kunnen niet scoren. Het is Davinson Sánchez die nu wel in het doel kopt vanuit een hoekschop. Vier minuten later maakt Jhon Córdoba er 3-0 van. Hij verlaat Sequiera vanuit een moeilijke hoek aan de rechterkant van het strafschopgebied in de linkerbovenhoek. En opnieuw kwam de steekpass van aanvoerder James Rodríguez.De Costa Ricanen die Brazilië in hun openingstreffer in bedwang hebben gehouden met een 0-0 stand, staan nu aan de rand van uitschakeling uit het toernooi.

Yáser Asprilla mist in het laatste kwartier om het vierde voor Colombia te scoren. Na een snelle counter van Luis Díaz, krijgt Asprilla de bal op zijn linkervoet en schiet van buiten het strafschopgebied naast het doel.

Brazilië en Paraguay spelen later vanavond in dezelfde Groep D.