• maandag 01 July 2024

Copa America 2024: Brazilië sloopt Paraguay, 4-1

| starnieuws | Door: Redactie

Brazilië staat in de Copa America Groep D-wedstrijd in Las Vegas tegenover Paraguay, nadat een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel tegen Costa Rica in de openingswedstrijd de vijfvoudig WK-winnaar deed twijfelen hoe hij zijn voorsprong kon aanscherpen. La Seleçao snoerde eenieder de mond door in tien minuten drie doelpunten te scoren tegen Paraguay, dat een soortgelijk defensief speelplan had als groepsgenoot Costa
Rica.
In zijn openingswedstrijd was een verspillende Braziliaanse ploeg te zien die het balbezit domineerde, maar geen idee had hoe hij een ultra-defensief Costa Rica moest verslaan door met vijf achteraan te spelen. Hij zwierf rond in de box van zijn tegenstander, maar was tandeloos, met slechts drie van zijn 19 schoten op doel.Met aanvoerder Vinicius Jr kwam er vanaf het eerste fluitsignaal dynamiek en snelheid in het spel van de Brazilianen. De Paraguayanen hielden stand tot even over het half uur. Niemand minder dan Vinicius Jr ramt de eerste voorbij het Paraguyaanse sluitstuk Rodrigo Morinigo. De voorzet kwam van
Lucas Paquetá.Vijf minuten eerder miste Lucas Paquetá de kans om de score te openen via een strafschop. Hij schoot naast het doel. De opluchting van Paraguay duurde slechts enkele minuten. Op slag van rust maakt Savinho tikt van heel dichtbij in het midden van het doel.Een schot van Damián Bobadilla (Paraguay) van buiten het strafschopgebied wordt vervolgens gestopt in het midden van het doel. In blessuretijd in de eerste helft tikt Vinícius Júnior vanaf de linkerkant van het doelgebied de derde binnen in de linkerbenedenhoek.Kort na de rust scoort Paraguay een tegendoelpunt. Omar Alderete schiet van buiten het strafschopgebied keihard in de rechterbenedenhoek. De Braziliaanse goalie Alisson Becker krijgt nog net zijn vingers tegen het leder, maar dat is niet genoeg om de bal buiten zijn netten te houden.Paraguay scoort bijna zijn tweede als Enciso een prachtige krultang vanaf de rand van het Braziliaanse strafschopgebied verzendt. Maar Alisson maakt een duik op volle kracht om zijn vingertoppen bij de bal te krijgen en deze uit te sturen voor een hoekschop.Brazilië krijgt opnieuw een penalty door hands van Mathías Villasanti. Opnieuw plaatst Lucas Paquetá zich achter de bal. Dit keer mist hij niet. Brazilie leidt met 4-1.Andrés Cubas (Paraguay) krijgt met nog tien minuten in reguliere speeltijd de rode kaart voor natrappen op Doughlas Luiz.Paraguay, dat in de eerste wedstrijd met 2-1 verloor van Colombia, heeft dus ook zijn tweede duel verloren. Voor Paraguay eindigt het Copa America 2024 toernooi met nog een duel tegen Costa Rica.