• zaterdag 23 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surinaamse president Santokhi biedt excuses aan voor overtreden coronamaatregelen

Datum: | Bron: nrc.nl | Door: Redactie

Voorlezen

De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi heeft zijn excuses aangeboden voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Dat schrijft de krant De Ware Tijd zondag. De president reageert op foto’s die waren opgedoken van een bezoek dat hij samen met enkele ministers bracht aan het district Nickerie. Hoewel er geen anderhalve meter afstand werd gehouden, droegen de president en enkele andere regeringsleden geen mondkapje. 

„We weten dat het moeilijk is”, zei Santokhi tegen de krant. „Ook wij van de regering hebben de afgelopen periode momenten ervaren waar het niet helemaal naar wens is verlopen met betrekking tot de COVID-19-protocollen.” De president benadrukt dat burgers elkaar moeten herinneren aan het naleven van de maatregelen. „De afkorting MOHANA: mond/neusbedekking, handen wassen of sanitizen en anderhalve meter afstand.” De maatregelen in het land blijven nog zeker twee weken van kracht, liet Santokhi zondag weten. 

In Suriname werden zondag zestien nieuwe besmettingen vastgesteld. Op de verpleegafdeling in het ziekenhuis liggen 41 coronapatiënten, op de intensive care 5. Een van de ministers van de regering, Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer, blijkt positief getest op Covid-19. Dat schrijft Starnieuws. Volgens de nieuwswebsite verblijft ze in quarantaine. Ze is het eerste lid van de regering die besmet is geraakt met het coronavirus.

Foto: De Surinaamse president Chan Santokhi tijdens een bezoek aan een kazerne in augustus.Foto Ranu Abhelakh/ANP

Datum: | Bron: nrc.nl | Door: Redactie