booked.net booked.net

 

Het laatste nieuws uit Suriname

Rel rond fraude bij Surinaamse staatsbank

Publicatie datum: | Bron: Telegraaf.nl | Door: Redactie

PARAMARIBO - Het Openbaar Ministerie in Suriname begint een vooronderzoek naar mogelijk enorme bankfraude waarbij een aantal hooggeplaatste personen betrokken zou zijn.

Er zouden door verschillende mensen flinke leningen zijn afgesloten. Uiteindelijk verdwenen die weer uit de boeken, zo schrijft de NOS. Het zou om miljoenen euro’s gaan.

Op interne stukken van de bank staan de namen van onder anderen president Robert van Trikt van de Centrale Bank van Suriname, directeur Ginmardo Kromosoeto van de SPSB en waarnemend president Iwan Rasoelbaks van het Hof van Justitie, aldus de omroep.

Verontruste medewerkers hadden aan de bel getrokken. Vervolgens werden de klokkenluiders ontslagen. Uit de documenten blijkt overigens niet dat er daadwerkelijk sprake is van fraude of dat er lopende leningen uit de boeken zijn geschrapt. De Centrale Bank van Suriname liet vorige week al weten dat er niets aan de hand is.

Omdat de geruchten aanhielden, wordt nu een onderzoek gestart. De ledinggevenden zijn naar huis gestuurd.

Correctie

Bij de vorige versie van dit artikel was abusievelijk een foto geplaatst waarop een andere bank dan de Surinaamse staatsbank was afgebeeld. De bank op die foto is op geen enkele wijze bij de gebeurtenissen betrokken.

Publicatie datum: | Bron: Telegraaf.nl | Door: Redactie

Ga terug

booked.net booked.net