• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

AMBTENAREN CENTRALE MARKT STELEN MEER DAN SRD 860.000

| united news | Door:

FOTO|DWT

Vier ambtenaren verbonden aan de Centrale Markt zijn door de politie ingesloten voor frauduleuze handelingen.

Het blijkt dat de vier vrouwen langer dan een jaar hebben gesjoemeld met huurgelden die door marktverkopers worden afgedragen aan het marktbestuur. Tijdens het doornemen van de boeken bleek dat er tot nu toe zeker SRD 860.000 buit is gemaakt door de ambtenaren verbonden aan het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO).

Marktmeester John Lecton betreurt de missstappen die zijn ondergeschikten hebben begaan. Hun advocaten hebben nog getracht een schikking te treffen met het marktbestuur om te voorkomen dat hun cliënten in de gevangenis terechtkomen, maar volgens Lecton

is het bedrag te groot om binnen een redelijk termijn vereffend te worden.

“Als het iets van SRD 200 was, zou ik blij zijn dat ze hier in de markt voor me schoonmaken als taakstraf, maar het is een verschrikkelijk hoog bedrag. Je zou 20 en 30 keren met pensioen moeten gaan en terugkomen en dan nog zou je het niet kunnen betalen”, zegt de marktmeester.

De vier ambtenaren hebben hun snode daad intussen opgebiecht bij de politie. Het blijkt dat zij zeer geslepen te werk gingen door met kwitantieboeken te knoeien.

Er werd voor de standhouders een kwitantie uitgeschreven voor huur van de verkoopstand. Echter werd voor de administratie van de markt een andere kwitantie gefabriceerd waarbij er nullen werden geschrapt. “Ik denk dat ze al lang mee bezig zijn, want toen we hier kwamen hebben we agressief alle achterstanden ingewerkt en ervoor gezorgd dat iedereen een vergunning heeft. Iedereen betaalde, dus het geld werd groter dus dacht ik dat ze groter zijn gaan pikken. Wij van de marktleiding voelen ons toch wel even beschaamd omdat wij hier dag en nacht werken. We checken alles, maar ze hebben ons toch gepakt”, aldus een teleurgestelde marktmeester.

UNITEDNEWS

| united news | Door: