• maandag 17 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Commewijne pakt uit met viering 150 jaar Hindoestaanse immigratie

| suriname herald | Door: Redactie

Commewijne heeft voor de viering van 150 jaar Hindoestaanse immigratie gisteren groots uitgepakt. De huldiging van 25 personen maakte deel uit van de festiviteiten. Ze werden namelijk in de watten gelegd voor hun inzet voor het district. De viering wordt als een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Suriname gezien. Het is een moment van reflectie en viering voor niet alleen de Hindoestaanse gemeenschap.

Op deze dag in 1873 kwamen de eerste contractarbeiders uit India aan in Suriname om te werken op de plantages. Deze immigranten hebben een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Suriname en hebben de rijke culturele

diversiteit van het land verrijkt, laat Mark Lall weten tegenover Suriname Herald. Hij maakte ook deel uit van de organisatie. Hij vertelt dat het commissariaat van Commewijne, stichting Ekta Commewijne en de presidentiële commissie Commewijne deel uitmaakten van de organisatie.

De bewoners van Commewijne zijn blij dat er ook activiteiten zijn gehouden. De officiële ceremonie vond plaats op de Oostwestverbinding  te Meerzorg, waar hoogwaardigheidsbekleders en leden van de Hindoestaanse gemeenschap bijeen zijn gekomen om de bijdragen van de Hindoestaanse gemeenschap aan Suriname te erkennen.

Er waren culturele

evenementen zoals dans- en muziekvoorstellingen, tentoonstellingen over de geschiedenis en cultuur van de Hindoestaanse gemeenschap in Suriname en India. Lall vertelt dat de viering van 150 jaar Hindoestaanse immigratie niet alleen een moment van reflectie is, maar het is ook een moment om vooruit te kijken naar de toekomst. Het is een kans om te erkennen dat Suriname een land is van vele culturen en dat de diversiteit van de gemeenschappen in het land een bron van kracht en trots is.

Hij zegt verder dat 150 jaar Hindoestaanse immigratie tegelijkertijd ook een mijlpaal is voor de integratie, saamhorigheid en broederschap in de samenleving voor de groep die in 1873  in Suriname een nieuwe toekomst en nieuwe hoop vestigden.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie