• zondag 04 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CGG, TGS EN BGP VOLTOOIEN FASE IV 3D SEISMISCH ONDERZOEK VOOR SURINAAMSE KUST

| united news | Door: Redactie

Het Fase IV-diepwater 3D seismisch onderzoek voor de kust van Suriname is voltooid. Dit kondigde CGG en partners TGS en BGP aan.

CGG is een wereldwijde leider in technologie en High-Performance Computing (HPC). De voorlopige resultaten van dit recent onderzoek zullen medio dit jaar klaar zijn voor beoordeling, waarna de definitieve resultaten van het gehele programma eind 2023 beschikbaar zullen zijn. De nieuwe multi-client gegevens zullen de aanbestedingsrondes voor diep en ondiep water in Suriname ondersteunen.

Met een oppervlakte van 1.800 vierkante kilometer voltooit Fase IV het onderzoek van 14.500 vierkante kilometer in het veelbelovende Guyana-Suriname bekken. Het programma omvat ook meer

dan 6.400 vierkante kilometer gereproduceerde gegevens. “We zijn blij dat we Fase IV van dit groot onderzoek hebben afgerond met onze consortiumpartners, TGS en BGP.

Met onze uitgebreide kennis van de regio Suriname-Guyana en ons leiderschap in high-end imaging technologieën, zal CGG de hoge resolutie, hoog vertrouwelijke beelden leveren die nodig zijn om het volledige potentieel van Suriname beter te begrijpen”, zegt CGG-topper Dechun Lin.

David Hajovsky, Executive Vice President, Western Hemisphere van TGS, zegt dat Suriname een belangrijke rol blijft spelen in het uitbreiden van de beschikbaarheid van hoogwaardige data in de zuidelijke Atlantische Oceaan. “Wij zijn verheugd om samen met CGG en BGP de toekomstige exploratie in deze belangrijke regio te verbeteren om de investeringsmogelijkheden van onze klanten verder te ondersteunen, wat uiteindelijk leidt tot bruikbare inzichten die de besluitvorming stimuleren”, zegt Hajovsky.


“Wij geloven dat dit project klanten zal helpen om een beter inzicht te krijgen in dit onontgonnen bekken, waardoor beslissingen over mogelijkheden voor licentierondes en exploratie voor de kust van Suriname gemakkelijker kunnen worden genomen”, zegt Mark Richards, Senior Vice President van BGP Multi-Client. Het hoofdkwartier van CGG is gevestigd in Frankrijk. Het bedrijf combineert technisch inzicht, gegevens en nieuwe technologie om uitdagingen op het gebied van natuurlijke hulpbronnen, milieu en infrastructuur te begrijpen en op te lossen voor een duurzamere toekomst.

UNITEDNEWS

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie