• maandag 22 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CDS krijgt manager; geen directeur

| suriname herald | Door: Redactie

Bij de Communicatiedienst Suriname (CDS) houdt het vorig jaar door president Chan Santokhi ingestelde interim-managementteam binnenkort op te bestaan. Het team, dat voor zes maanden was aangesteld, wordt ontbonden en krijgt nu een manager, afkomstig uit het team zelf. Pamela Cyrus is aangesteld als de manager van CDS.

Het voorlichtings- en informatieorgaan van het Kabinet van President heeft vanaf het vertrek c.q. het terugtreden van Alven Roosveld als directeur, geen leiding in deze functie. Het interim-managementteam werd begin juni in het leven geroepen, met Marlon Hoogdorp als coördinator.

Hij had de ondersteuning van twee waarnemende onderdirecteuren, te weten Cyrus als waarnemend directeur

Operationele Diensten (ODOD) en Xiomara Ceder, waarnemend directeur Administratieve Diensten (ODAD). “Het team zal het beleid op het vlak van overheidscommunicatie verder richting helpen geven. Het instituut is in de afgelopen maanden sedert het vertrek van toenmalig directeur Alven Roosveld – die werd aangesteld als woordvoerder van de president – in een overgangsfase terechtgekomen.” Zo meldde de CDS zelf toen.

Hoogdorp werd bij zijn aanstelling als volgt geciteerd: “Het IMT is ingesteld om heel specifieke doelen na te streven en de organisatie bestaanszekerheid te geven. Er moet uiteindelijk een gestructureerd plan zijn om duidelijke doelen te bereiken. Overheidscommunicatie is belangrijk en

die moet heel goed aangepakt worden, zodat de juiste resultaten bereikt kunnen worden.”

Echter boterde het al snel niet tussen de IMT-leden, waar ook nog de uit Nederland afkomstige Joan Zoutkamp, deel van bleek uit te maken. Al snel was Ceder niet meer te zien bij de CDS, terwijl Zoutkamp sporadisch haar gezicht liet zien. Wat haar taak was, was het personeel niet duidelijk.

In de tussentijd bleek op het kabinet zelf de Communicatie Unit President (CUP) te zijn ingesteld, die zich direct bezighoudt met activiteiten rond het staatshoofd. Daarnaast is er de Mediaraad die adviserend optreedt.

Presidentsdochter Shanylla Santokhi leidt het communicatie transformatieproces, waarin onder meer een team van woordvoerders door Angela van der Kooye wordt getraind, aangezien Roosveld dat ook niet meer is. Verder worden binnen dit proces managers aangesteld voor het leiden van de communicatie vanuit het staatshoofd c.q. het kabinet. Dit lijkt thans het geval bij CDS, die dus geen directeur krijgt.

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie