• dinsdag 23 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Casas eist achterstallige betaling van SLM

| suriname herald | Door: Redactie

De certificering van de nieuwe Airbus A340-300 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) kan stagnatie oplopen vanwege een achterstallige betaling van US$ 1 miljoen, die door de burgerluchtvaartautoriteit (Casas) wordt opgeëist. Suriname Herald verneemt dat dit kan leiden tot stagnatie van de certificeringsprocedure en mogelijk tot verdere vertraging bij de ingebruikname van het toestel.

Gebleken is dat de SLM sinds 2019 de veiligheidsvergoeding van US$ 6 per passagier niet heeft afgedragen aan Casas. Deze vergoeding wordt geheven voor elke passagier, die de SLM vervoert en moet worden gestort bij Casas om de kosten van de veiligheidsdiensten te dekken. Het niet afdragen van

deze vergoeding kan leiden tot ernstige consequenties, zoals vertraging in de certificeringsprocedure van de nieuwe Airbus A340-300 van de SLM.

Volgens bekomen informatie heeft Casas de middelen nodig voor haar bedrijfsvoering en is niet langer van plan zonder betaling diensten te leveren aan de national carrier aangezien de achterstand hoog is. Om deze kist vliegklaar te maken moet Casas kosten maken, maar wil dat niet meer doen omdat de SLM haar betalingsafspraken niet nakomt jegens Casas. 

Er is eerder een vonnis uitgesproken die de SLM opdraagt om Casas te betalen. Ondanks het vonnis heeft de SLM tot op heden geen cent betaald

aan de luchtvaartautoriteit. Suriname Herald verneemt dat deze zaak intussen ook is voorgelegd aan minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme.

De SLM heeft maandag haar nieuwe aanwinst in Suriname verwelkomd. Dit toestel staat geparkeerd in de hangar op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven wachtende op de afronding van de technische aspecten om vervolgens vliegklaar te zijn. Dit vliegtuig zal door Surinam Airways worden ingezet op de Mid Atlantische route en heeft een configuratie van 32 business- en 225 economyclass stoelen.

| suriname herald | Door: Redactie