• woensdag 07 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BRUNSWIJK VINDT COMMENTAAR OP BELEID ‘FAMILY AND FRIENDS’ SELECTIEF

| united news | Door: Redactie

Vicepresident Ronnie Brunswijk voelt zich ook slachtoffer van selectieve verontwaardigheid. Hij toont zich teleurgesteld in “sommige Surinamers” die commentaar en kritiek hebben op het benoemingenbeleid dat gecontamineerd wordt door family and friends.

Hij vraagt zich af waar de kritische Surinamers waren toen ook onder de vorige regering het overheidsapparaat werd aangevuld met familieleden van politieke toppers. Al met al geeft Brunswijk toe dat ook hij meegaat met deze politieke cultuur, en ziet geen reden om zich daarvoor te moeten verontschuldigen.

“Wanneer bepaalde mensen aan de macht zitten durft men niet te praten”, zegt de vicepresident, verwijzend naar onder andere de NDP-geleide regering

van 2015-2020.

Hij brengt in herinnering dat gedurende die periode de dochter van de toenmalige president Desi Bouterse een belangrijke sleutelrol vervulde op het Kabinet van de President en in de regering. “Alles wat moest gebeuren in het land moest via haar gaan”, zegt Brunswijk.

Maar hij gaat verder terug naar de periode 2020-2015 toen de zoon van de toenmalige president Bouterse werd aangesteld als een leidinggevende bij de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD). Brunswijk kan zich herinneren dat “ze een heel leger hebben gegeven aan de zoon van de president.”

Hij vraagt zich ook af waarom er toen niet massaal is geprotesteerd hiertegen.

Zelf is hij niet van mening dat de situatie zo erg is als wordt geschetst. De zaak wordt volgens hem opgeblazen. Eerlijkheidshalve geeft hij toe dat ook hij de verleiding niet kon weerstaand om familieleden te belonen met functies binnen de overheid. “Ik ga het niet onder stoelen of banken schuiven. Dan doen wij. Dat hebben alle andere regeringen ook gedaan. Maar niemand durfde te praten”, stelt Brunswijk. “We hebben inderdaad familie in dienst genomen.”

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie