• donderdag 01 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brunswijk: “Ik zal niet langer stil blijven, ik ga tegengas geven!”

| suriname herald | Door: Redactie

Tijdens een bai dei te Plantage Overtoom heeft vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk afgelopen weekend duidelijk gemaakt dat hij niet langer passief zal blijven en toe zal kijken hoe dingen misgaan binnen de regeercoalitie. Hij bekritiseerde de druk die de ABOP ervaart vanuit de VHP, waardoor het moeilijk is geworden om beleid te maken en uit te voeren. Dit heeft tot gevolg dat de ABOP niet zichtbaar kan zijn in hun streven om ontwikkeling te brengen, zoals zij beloofd hadden.

Brunswijk zegt dat zijn partij niet hetzelfde pad zal bewandelen als de NPS door uit de regering te stappen. Hij benadrukte dat

als hij zou vertrekken, de ontwikkeling slechts ten goede zou komen aan een zeer kleine groep mensen.

“Ik stap niet op, ik zal aanwezig zijn om tegenwicht te bieden,” zei hij. Brunswijk roept dan ook op tot eenheid onder alle Afro-Surinamers, omdat hij gelooft dat anderen binnen het systeem deze groep willen uitschakelen.

Volgens de politicus is het op dit moment geen optie om uit de regering te stappen, zelfs als hij een buitenstaander was, zouden ze hem al hebben afgeschreven. Hij uitte zijn verbazing over het recente oprichten van een presidentiële commissie die zich ook bezighoudt met sport, terwijl er al een ministerie voor sport is. Binnen de ministerraadsvergaderingen worden wekelijks projecten goedgekeurd, maar telkens weer wordt er gezegd dat er geen geld is.

Op het moment dat middelen beschikbaar gesteld moeten worden, is er nooit geld beschikbaar. Het is altijd een strijd en hindernis wanneer middelen vrijgemaakt moeten worden. Hij beweert dat het land eigenlijk behoorlijk veel middelen heeft ontvangen.

“Vanaf vandaag zal ik mijn stem laten horen,” zegt Brunswijk. Hij uit zijn ongenoegen over de overvloed aan presidentiële commissies waar de ABOP de leiding over moet nemen. Hij benadrukt dat de druk vanuit de coalitiepartner VHP aanzienlijk is.

De samenleving vraagt zich regelmatig af wat zijn rol als vicepresident precies inhoudt. Volgens hem komt dit voort uit onwetendheid over de werkelijke situatie. Eerder heeft de president in een interview met de STVS verklaard dat de grondwet duidelijk aangeeft wie verantwoordelijk is voor het uitvoeren van het regeringsbeleid. Ondanks de kritiek zal hij blijven werken met commissies en ministeries.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie