• donderdag 07 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Ronny Brunswijk tijdens een vergadering van de ABOP te Sunny Point. Foto: Suriname Herald

Brunswijk: “Ik ga zelf naar alle cambio’s”

| suriname herald | Door: Redactie

Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft gisteren tijdens een drukbezochte ABOP-meeting te Sunny Point het publiek duidelijk gemaakt, dat hij vandaag persoonlijk naar de cambio’s gaat om poolshoogte te nemen. Hij zei afgelopen vrijdag tijdens een activiteit van zijn partij in het district Commewijne, dat de regering maatregelen zal treffen tegen cambio’s en banken indien de koers dinsdag niet dropt.

Brunswijk gaf te kennen dat hij niet langer wenst te zien hoe een bepaalde groep het volk uitknijpt. Tijdens de ABOP-vergadering gisteren, zei hij persoonlijk na te zullen gaan of de cambio’s de aangegeven richtlijnen opvolgen. Als dat niet het geval is,

zullen de maatregelen niet uitblijven.

Hij hield het publiek verder voor, dat de prijzen in de winkels ook gecontroleerd zullen worden. “Mi sabi tak’ we dede nanga den prijs in den winkri. De regering heeft u niet in de steek gelaten,” hield de politicus zijn gehoor voor.

Voor nu zal eerst gewerkt worden aan de daling van de valutakoers, die al enkele weken een stijgende trend vertoont, zei Brunswijk. De reacties, na de uitspraken van de waarnemend president, op sociale media zijn niet uitgebleven. Menigeen kijkt uit naar de koersdaling zoals Brunswijk heeft aangekondigd.

Bij navraag gisteren bij enkele cambio’s waren de dollar- en eurokoers beneden de SRD 25. Of deze lichte daling te maken heeft met de aangekondigde maatregelen moet nog blijken.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie