• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brunswijk: Heb elke maand contact met Bouterse

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


Video: Brunswijk: Uitspraken Bouterse prematuur en onproffesioneel I SUN WEB TV I

Vicepresident Ronnie Brunswijk geeft aan dat de ABOP openstaat voor samenwerking met welke politieke partij dan ook. Volgens Brunswijk is er een goede verstandhouding tussen de NDP en de ABOP. “Vanaf de partijleiding tot de derde lijn van de NDP is in contact met mij. Met Bouterse

heb ik tenminste een keer peer maand een telefonisch contact of ontmoet ik hem persoonlijk. Als je wil, kan ik hem nu bellen”, zei Brunswijk voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) vandaag.

 De vicepresident geeft aan dat hij het zeer prematuur en onprofessioneel van Bouterse vindt, wanneer hij zegt niet met de VHP en ABOP samen te willen werken. Er is een goede verstandhouding tussen de NDP en de ABOP. “Ik ben niet verantwoordelijk voor zijn uitspraken, daar is hij zelf verantwoordelijk voor”. Volgens Brunswijk werkt de ABOP met iedereen die een zetel behaald. “Of het nou Strei of de partij van Amafo is.”

Bouterse zei vorig week in een radioprogramma dat hij persoonlijk niet gaat kunnen samenwerken met de VHP en ABOP, omdat ze het volk laat lijden. “Wat ik in elk geval weet, zal het heel erg moeilijk zijn om dit volk te gaan vertellen dat je met deze mensen een regering gaat vormen. Het gaat moeilijk zijn voor de bevolking. Ik in elk geval, ik ga het nooit kunnen doen”, zei Bouterse letterlijk. Brunswijk sluit een samenwerking met de NDP na de verkiezingen van 2025 niet uit.

 

10 Dec 2023 | sun.sr | Door: Redactie