• zaterdag 23 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bouterse: “Breng voldoende Morello voor me”

| sun.sr | Door: Redactie

“Als ze me oppakken, hou rekening mee. Ik rook Morello. Breng voldoende voor me”, zei Desi Bouterse vandaag na afloop van de behandeling van het hoger beroep van de 8 Decemberzaak. “Why not”, zei Bouterse op de vraag als de mogelijkheid bestaat dat hij opgepakt zal worden.

“We hebben de afgelopen dagen en periode zoveel gezien wat onmogelijk leek te zijn en mogelijk is geworden”, zei de ex-president. Hij bereidt zich niet voor op een eventuele celstraf. Bouterse zal indien hij in staat is, ook op de dag van de uitspraak aanwezig zijn op de zitting van de Krijgsraad. 

Het Openbaar Ministerie

(OM) vertegenwoordigd door waarnemend procureur generaal Astrid Niamut, heeft vandaag wederom benadrukt dat Bouterse medepleger was van de Decembermoorden. “Men probeert de zaak anders voor te schotelen als wat de feitelijke situatie geweest is.

Het OM begrijpt helemaal niet wat er aan de hand is. Ze leggen de nadruk verkeert”, zei Bouterse. Uit beleefdheid van het OM was hij in de rechtszaal om te horen wat gezegd zou worden over zijn deel. Bouterse zal zich onderwerpen aan wet en recht. “Ik voel me relaxed. Wat er zal gebeuren met de NDP als ik opgepakt wordt, daarover heb ik niet nagedacht. De NDP is een sterke organisatie en gaat verder.”

Zie live videoverslag SUN WEB TV: https://www.youtube.com/watch?v=BSjGu9O8JvY

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie