• donderdag 01 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Boskalis Academy en MAS organiseren baggertraining

| suriname herald | Door: Redactie

Boskalis Academy heeft in samenwerking met de MAS van 8 tot en met 11 mei 2023 een baggertraining georganiseerd op hbo- en mbo-niveau. De organisaties die hebben geparticipeerd, zijn de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), het Polytechnisch College Suriname (PTC), het Surinaams Maritiem Instituut, het ministerie van Openbare Werken, de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) en directievoerder van het Suriname River Dredging Project (SRDP) ACE Consultancy.

De AdeKUS- en PTC-studenten, personeel van de MAS, het ministerie van Openbare Werken en ACE consultancy, krijgen een rondleiding aan boord van een baggervaartuig wanneer de operatie dat toelaat. Verder zal de mogelijkheid bekeken

worden of studenten van het Surinaams Maritiem Instituut de gelegenheid krijgen hun vaartijd aan het eind van hun studie aan boord van een baggerschip te doen. 

Dit soort activiteiten maakt het mogelijk dat studenten hun kennis van de baggeren verder kunnen verbreden en dit mogelijk zelf als afstudeerthema kunnen kiezen. De baggertraining, verzorgd door John de Vos, moet gezien worden in het kader van de ontwikkeling van local content. 

Het doel van local content ontwikkeling is hoofdzakelijk gericht op de overdracht van baggerkennis aan Surinaamse instanties en onderwijsinstituten


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie