• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Binnenstad moet gevrijwaard worden van petflessen

| suriname herald | Door: Redactie

Het directoraat Vuilophaal en Afvalbeheer heeft een recycleproject in de binnenstad uitgevoerd. Dit project werd in samenwerking uitgevoerd met dak- en thuislozen en burgers van de Up To You Foundation. De bedoeling hiervan was om de binnenstad schoon te houden en ook anderen te motiveren om niet te gooien met petflessen in de binnenstad en andere plekken.

Het project dat afgelopen zondag is uitgevoerd was in de omgeving van het Revoplein, de Waterkant en het oude Veerplein waar er overtollige petflessen liggen, zegt Jason Gummels, onderdirecteur bij het directoraat Vuilophaal en Afvalbeheer.

“We streven naar een schoon Suriname, en dit doel is

haalbaar. Momenteel zijn we bezig met het plannen van samenwerkingen met de jeugd in verschillende wijken om dit te bereiken. De jongeren moeten bewust worden gemaakt van een schone omgeving, een omgeving die vrij is van petflessen en plastic waren. Ze moeten weten dat petflessen slecht zijn voor het milieu,” merkt Gummels op.

De petflessen zijn samen met de dak- en thuislozen en de burgers van de Up To You Foundation verzameld. Volgens Gummels zijn er ongeveer honderd zakken met flessen gevuld tijdens het project. Het initiatief werd mogelijk gemaakt dankzij sponsoring. Na afloop van het project ontvingen de dak- en

thuislozen een vergoeding van SRD 20 voor hun inzet.

Het petflessen project dat in de binnenstad is uitgevoerd zal weer gecontinueerd worden. ”We weten niet wanneer we weer bezig gaan zijn in de binnenstad omdat het ook geld kost. We moeten weer naar sponsoren zoeken die het project kunnen financieren. Het ministerie van OW heeft geen cash om de mensen te betalen. We moeten daarom opzoek zijn donaties,” vertelt Gummels. 

De petflessen worden aan een recyclebedrijf geleverd, waar ze verder worden verwerkt en gerecycled.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie