Beroep onder de loep, deel 6: ‘Snesi’ – “Samenwerking is een belangrijke band”
| dagblad suriname | Door: Redactie
“In het leven ga je vaak tegenslagen ondervinden, maar dat moet je sterker maken”, zegt Maikel. Hij is van Chinees komaf en heeft een supermarkt. In de volksmond worden Chinese supermarkten veelal ‘Snesi’ genoemd. Hij, zijn vrouw, zoon en broertje draaien de zaak.
“Als winkelier maak je ook heel wat mee”, zegt Maikel. “Ik heb eigenlijk nooit gedacht een winkel voor mezelf te hebben. Ik ben geboren in Suriname en ging ook hier naar school. Mijn ouders hadden een slagerij en mijn oom een kledingzaak, waar ik in mijn vrije tijd met het een en ander ging helpen. Ik studeerde strak
“Als winkelier maak je ook heel wat mee. Klanten
“In de winkel bij mij is meerdere malen gestolen. Wij zijn vaak ook bedreigd, maar mijn buurtmensen kijken goed naar ons. Kijk, als jij goed naar iemand kijkt dan ga je ook hebben dat anderen samen mee met je leven. Ook al zijn enkele spullen duur, maar ik regel wel wat”, benadrukt Maikel.
“En zo blijven klanten ook komen, er is vertrouwen en hoop en een sterke samenwerking. Ik heb dat persoonlijk meegemaakt. Na een ongeval in de winkel, een brand, kwam is een ieder gekomen en heeft mijn gezin gered en ook geholpen met het redden van waardevolle spullen. Na inbouw blijven wij samen voor elkaar staan. En dat vind ik heel geweldig in het land. Je hebt anderen die je neer willen halen. Het leven is niet makkelijk of je gaat niet alles krijgen op een gouden dienblad. Je moet volhouden, blijven werken en geloven in jezelf en je naasten.”
TM
| dagblad suriname | Door: Redactie