• donderdag 18 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ARUBA, BONAIRE EN CURAÇAO MAKEN ZICH OP VOOR TROPISCHE STORM

| united news | Door: Redactie

Op Aruba, Bonaire en Curaçao bereidt de bevolking zich voor op de komst van een tropische storm. Zo’n 1000 kilometer van de eilanden bevindt zich nu nog een storing, maar die groeit zeer waarschijnlijk uit tot de tropische storm.

Dat verwachten de weerdienst van de eilanden en het Amerikaanse National Hurricane Center. De storm zal tussen woensdagavond en donderdagochtend (lokale tijd) ten zuiden van de eilanden langs trekken. Op dit kaartje is het verwachte pad van de storm te zien:
 

Text Het pad dat de storm waarschijnlijk aflegt.

Het pad dat de storm waarschijnlijk aflegt.

De bewoners van Curaçao, Aruba en Bonaire is gevraagd zich voor te bereiden op zware regenval, hevige wind en een ruige zee. Dat betekent: voldoende voedsel en drinkwater in huis, net als kaarsen of een zaklamp. Verder wordt mensen gevraagd ervoor te zorgen dat hun huis en tuin in orde zijn, zodat er geen losse spullen kunnen rondwaaien die daardoor schade aanrichten.

De ABC-eilanden liggen buiten het gebied in de Caribische Zee waar normaal orkanen voorkomen. In het verleden zijn de eilanden wel door zware tropische stormen geraakt, maar nooit door hevige orkanen zoals Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. De laatste orkaan die de ABC-eilanden heeft geraakt was in 1877.
 

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie