• vrijdag 19 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ANNAND JAGESAR: “DE CONFERENTIE IS VOLLEDIG UITVERKOCHT, WAT DE GROEIENDE BELANGSTELLING VOOR DE SURINAAMSE OFFSHORE OLIE- EN GASSECTOR ONDERSTREEPT

| united news | Door: Redactie

De 2e editie van de Suriname Energy, Oil & Gas Summit & Exhibition (SEOGS 2022) vindt deze week plaats in Paramaribo van 28 tot 30 juni. 
Het evenement zal de gelegenheid bieden om de overheid hierover te horen, de grote operators te ontmoeten, eerstelijnsaannemers, aanvullende dienstverlenende bedrijven en de gehele waardeketen in de ontluikende koolwaterstofsector van Suriname. Suriname “open voor zaken” zoals meer dan 2.000 belanghebbenden op het gebied van energie verwacht worden op de komende olie- en gastop. 

Annand Jagesar, Chief Executive Officer van Staatsolie Maatschappij Suriname, vertelde dat de groeiende olie- en gasontdekkingen voor de kust van Suriname in de afgelopen jaren het Zuid-Amerikaanse land hebben laten opkomen als het centrum van olie- en gasactiviteiten. “SEOGS 2022 zal Suriname opnieuw bevestigen als een opkomende wereldspeler in olie, gas en energie en een zeer aantrekkelijke investeringsbestemming”, zei Jagesar. 
De booroperaties zijn dit jaar voor de kust van Suriname opgevoerd met vijf high impact putten die het doelwit zijn van International Oil Companies (IOC’s). De oostelijke buur van het land, Guyana, bezit nu al de 17e grootste oliereserves ter wereld als gevolg van een reeks ongekende ontdekkingen die sinds 2015 zijn gedaan door de Amerikaanse oliegigant ExxonMobil. 

Suriname wil dit succes evenaren met grote olie en gas ontdekkingen en snelle ontwikkeling van zijn eigen olievelden. Guyana is niet het enige ‘ijzer in het vuur’  
“We willen de boodschap versterken dat Suriname nu open staat voor zaken. 

We zullen ook ons ​​open areaal zowel offshore als onshore promoten, dat een groot koolwaterstofpotentieel heeft…’, aldus Jagesar. Op de vraag wat deze conferentie zal doen verschillen van andere soortgelijke evenementen die in het land worden gehouden, zei de baas van Staatsolie: “…het is anders omdat dit de eerste olie- en gastop is die in het land wordt gehouden sinds er grote ontdekkingen zijn gedaan voor de kust. ” Hij wees er ook op dat de conferentie volledig is uitverkocht, wat de groeiende belangstelling voor de Surinaamse offshore olie- en gassector onderstreept. 

Sinds de eerste virtuele conferentie vorig jaar is er veel activiteit geweest (boren, 3D seismisch, verhoogde lokale inhoud levering en gereedheid) en verdere successen offshore Suriname. Jagesar zei dat SEOGS 2022 zal gaan over het demonstreren hiervan, en het feit dat het land “serieus open is voor zaken”.
 

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie