• dinsdag 23 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ADRON streeft met moderne lab naar betere rijstkwaliteit

| suriname herald | Door: Redactie

LVV-minister Sewdien tijdens zijn bezoek aan ADRON. Foto: LVV

Het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum ADRON gaat zijn laboratorium herinrichten en moderniseren. Het doel hiermee is om veel beter onderzoek te doen naar ziekten en plagen waarmee de rijstsector te kampen heeft.

Modernisering van het laboratorium moet volgens minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) ook erin resulteren dat de kwaliteit van Surinaamse rijst steeds beter wordt en daarmee ook de concurrentiepositie van het land op de wereldmarkt. De bewindsman heeft zaterdag een plakkaat onthuld inzake upgrading van het laboratorium. Dit deed hij samen met Geraldine St Croix, projectcoördinator van het

‘Agriculture competitiveness program’, dat sinds 2017 door LVV samen met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en het Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA) wordt uitgevoerd.

Dit project moet het concurrentievermogen van de landbouw, diergezondheid, gezondheid van planten en voedselveiligheid verhogen. Het is in 2017 van start gegaan en duurt tot 2024.
ADRON-directeur Jerry Tjoe Awie is ervan overtuigd dat dit project de innovatie binnen de rijstsector ten goede zal komen.

De aanbesteding- en gunningsprocedures voor het laboratoriumapparatuur zijn reeds afgerond. Het wachten is nu op de levering. St Croix noemt de opschaling van het lab één van de mijlpalen van het ‘Agriculture

competitiveness project’, waarin totaal vier laboratoria zullen worden uitgebreid en of worden opgezet. Het grootste is het cluster lab van LVV dat begin volgend jaar af moet zijn.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie