• dinsdag 05 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Aantal onderdirecteuren en medewerkers minOWC ontheven uit functie

| suriname herald | Door: Redactie

Op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) zijn een aantal onderdirecteuren (od’s) en medewerkers ontheven uit hun functies. Zo zijn de onderdirecteur Algemeen Vormend Onderwijs (AVO), Vernon Kersout, en Daphne Renfrum van Ontwikkelingsdienst gisteren uit hun functie ontheven.

Ook de gepensioneerde AVO-directeur, Sherida Zalman-Bergraaf, is bedankt. Twee andere medewerkers, N.L en Dasten Hossenbux moeten ook plaatsmaken zonder enig verweer.

NPSers bij Ministerie van Onderwijs Suriname

LEES OOK: 

 

“Ik zou benoemd worden als huismeester van de Heerenstraat en nu krijg

ik een brief waarin is aangegeven dat ik me moet verweren vanwege ingebrekestelling. Er is ook gesproken over buitenfunctiestelling, maar ik snap niet waarom er gekozen is voor zo’n verregaand besluit.

Ik werk al vanaf 2015 op het ministerie en ik heb een vaste aanstelling. De brief is een shock voor mij, want als iemand in de fout is gegaan moet die opgeroepen worden om aan te horen, maar dat is niet gebeurd,” geeft hij aan.

De medewerker geeft aan dat hij zelf verboden is om op het terrein te gaan van het ministerie van Onderwijs. Er zijn andere tuchtstraffen waarmee een

medewerker gestraft kan worden, waarom is er niet daarvoor gekozen?,” vraagt de medewerker zich af. Hij geeft verder aan te zullen werken aan het verweer.

Suriname Herald vroeg aan minister Henry Ori over de ontheffingen, maar kreeg geen reactie van hem.

Zie ook: Sherida Zalman-Bergraaf nieuwe directeur Algemeen Vormend Onderwijs STVS JOURNAAL 5 november 2021

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie