• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NPS installeert twee onderafdelingen te Latour

| suriname herald | Door: Redactie

Sergio Lagadeau en Chenelva “Nelly” Mijnals zijn op 13 april bij acclamatie gekozen tot voorzitters van respectievelijk de onderafdeling “Kwasiba” en “No Span” van de Nationale Partij Suriname (NPS). Lagadeau is herkozen, terwijl Mijnals voor de eerste keer de uitdaging aangaat. De verkiezingen vonden te Latour plaats onder toezicht van een geïnstalleerde verkiezingscommissie onder leiding van Vernon Kersout.

Foto: Wayne Telgt feliciteert Chenelva Mijnals, voorzitter onderafdeling No Span. Foto: NPS

Mijnals hield haar toespraak kort en krachtig. “Mi wan tyar’ en waka in’ Latour. Ik wil mij sterk maken, zodat wij samen met u een verandering kunnen brengen.” De jonge voorzitter hoopt

te kunnen rekenen op ondersteuning van het bestuur van de afdeling Paramaribo en het hoofdbestuur van de NPS bij het mobiliseren en motiveren van de kiezers te Latour. “Wij moeten uiteindelijk de overwinning behalen,” eindigde zij haar speech.

De herkozen Kwasiba-voorzitter zei dat de NPS ready is om Latour over te nemen. “Un ready fu bos’ en”, klok het strijdvaardig. Lagadeau zei dat zijn onderafdeling het contact met Latour zal onderhouden. “Wij moeten het groene evangelie overbrengen, want als wij ressort Latour niet winnen, winnen wij de verkiezing niet.”

Afdelingsvoorzitter van Paramaribo, Ivanildo Plein, wees de pas gekozen besturen erop dat zij

de ambassadeurs, het gezicht, de oren, neus en mond zijn van de NPS te Latour. “Let op wat de tegenstander doet om stemmen te winnen.” Hij waarschuwde ook dat het werk van een onderafdeling niet vanachter een bureau plaatsvindt. “Wij zijn als NPS vroeg begonnen met de huis-aan-huisbezoeken en registratie. Wij zijn nu bezig mensen te mobiliseren en te motiveren. De zetels zijn te halen, maar het is hard werken geblazen. Een ding is echter belangrijk, sondro bondru un no bereik furu,” drukte de NPS Paramaribo-voorzitter de onderafdelingsvoorzitters op het hart. Tot slot feliciteerde hij hen en wenste hen succes toe in de nieuwe uitdaging.

Patricia Etnel, die namens het hoofdbestuur het woord richtte tot de aanwezigen, zei dat nu het belangrijke werk begint. “De harde strijd is nu pas begonnen.” Zij hield de bestuursleden ook een spiegel voor. “Latour winnen is niet makkelijk. In het verleden was NPS sterk in Latour, maar de afgelopen jaren zijn wij steeds achteruitgegaan. Maar wij zien dat na negen jaar Bouterse geen enkele belofte is nagekomen.”

Etnel zei dat de huidige regering geen gezinsbeleid heeft, met als gevolg geen opvang voor kinderen. Verder laat de huidige regering grote schulden achter “sa o hat un’ saka!” Etnel: “Onze toekomst is niet duidelijk. Daarom wordt het tijd om weer voor de NPS te kiezen. Wij hebben zeventig jaar voor ontwikkeling gezorgd en zullen in 2020 wederom ervoor zorgen dat yu saka span baka.”

De bestuursleden van onderafdeling Kwasiba zijn:
Sergio Lagadeau (vz)
Burnadette Matroos
Nafisa Vijfhoven
Merredith Holter
Glenn Neslo
Cherise Buyne
Nelleke Schenkers
Claudia Paal

De bestuursleden van onderafdeling No Span zijn:
Chenelva Mijnals (vz)
Kimberly Kerdijk
Roxanna Rijssel
Safora Aloeboetoe
Jomairo Kemper
Delcano Lawani
Jona Main


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie