• zondag 19 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

90.000 huishoudens vragen compensatie aan voor hoge energierekening

| snc.com | Door: Redactie

Al 90.000 huishoudens hebben een aanvraag gedaan bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Ze hopen daarmee compensatie te krijgen voor hun hoge energierekeningen. Een bijdrage uit het fonds kan oplopen tot honderden euro's.

Het fonds is opgericht om te voorkomen dat mensen met een laag inkomen schulden opbouwen vanwege hun hoge energierekening. De eerste huishoudens krijgen dankzij hun aanvraag al compensatie voor hun energierekeningen. In totaal kan het om honderden euro's gaan.

Er zijn inmiddels 30.000 aanvragen goedgekeurd, laat een woordvoerder weten. 25.000 aanvragers hebben een afwijzing gekregen. De overige 35.000 zijn nog in behandeling.

Alleenstaanden kunnen de compensatie aanvragen als zij minder dan

2.980 euro per maand verdienen. Mensen die samenwonen moeten samen een maandinkomen van minder dan 4.180 euro hebben. De energierekening moet dan neerkomen op 10 tot 13 procent van het inkomen.

Het fonds is een samenwerking tussen verschillende energiebedrijven en het kabinet. Het kabinet draagt 24,5 miljoen euro bij, net als energiebedrijven als Eneco, Essent, Greenchoice en Vattenfall.

Mensen kunnen nog een aanvraag doen tot 1 mei. Kwartiermaker Lodewijk Asscher roept mensen op een aanvraag te doen als ze daarvoor in aanmerking komen. Je kunt steun aanvragen voor je energierekeningen van oktober 2022 tot en met maart 2023.

Bron: NU


Abonneer
op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie