• dinsdag 27 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ZEEWATER OP PLANTAGE JOHANNA MARGARETHA NA DAMBREUK

| united news | Door: Redactie

In De Nationale Assemblee (DNA) is de vorige week alarm geslagen over de dambreuk in het noorden van plantage Johanna Margaretha in het district Commewijne. 

Door de dambreuk is er behoorlijk wat zeewater naar binnengestroomd, met alle gevolgen van dien voor de bodemgesteldheid. Bij verzilting is het planten van gewassen haast onmogelijk. Het zeewater heeft N.V. Verenigde Cultuur Maatschappijen (NV VCM) reeds bereikt waar er aan veeteelt wordt gedaan en er ook een toeristisch oord ligt.

“Er is een behoorlijke calamiteit in het noorden van Johanna Margaretha. Er is een behoorlijke dambreuk waarbij zeewater instroomt via die dambreuk naar VCM, dat is

het veeteeltbedrijf van van Alen, maar ook het heel gebied van Margaretha”, zegt parlementslid Roy Mohan (VHP). Ann Sadie (NDP) toonde zich bezorgd. “Als u de beelden hier ziet, het water stroomt steeds verder en verder. Het gebied waar de toeristen zijn daar op plantage Margaretha, Rust en Werk. En er zijn duizenden koeien daar. U begrijpt, de gevolgen zullen niet te overzien zijn”, zegt Ann Sadie.

DNA-voorzitter Marinus Bee vindt deze case vrij ernstig, en heeft de beide leden gevraagd om in conclaaf te treden met de regering hierover. “Dit is echt een calamiteit, en het moet gelijk worden aangepakt”, zegt Bee.
 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie