• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

WET FISCALE JURISDICTIE GOEDGEKEURD IN DNA:

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


Staatsinkomsten zullen met bijkans SRD 150 miljoen verhoogd worden

De ontwerpwet houdende nadere bevestiging van het gebied waarover Suriname bevoegd is regels te stellen met betrekking tot de heffing van verschillende belastingen, de Wet Fiscale Jurisdictie, is gisteren in De Nationale Assemblee (DNA), met 41 algemene stemmen goedgekeurd door het parlement. Deze wet is door de regering ingediend op 29 december 2022 en heeft tot doel regels vast te stellen om de uniformiteit en duidelijkheid te creëren over het gebied waarover Suriname bevoegd is regels

te stellen met betrekking tot de heffing van verschillende belastingen.

De wet is voorbereid door de commissie van rapporteurs, bestaande uit de leden: Asis-kumar Gajadien, Rabindre Parmessar, Chuanrui Wang, Jennifer Vreedzaam, Kishan Ramsukul, Ronny Asabina en Jo-safat Kanape. De Wet Fiscale Jurisdictie treedt per 1 februari 2023 in werking. Het parlement is positief over de goedkeuring van de wet, omdat die niet alleen meer inkomsten zal opleveren voor de staat, maar ook omdat de wet in het voordeel is van het volk. Assembleeleden voerden aan, dat het volk verlichting verwacht.

Met de aanname en afkondiging van deze wet, zal Suriname dit jaar minimaal SRD 150 miljoen aan inkomsten binnenhalen.

Financiënminister Stanley Raghoebarsing, gaf aan dat het binnengehaalde geld drie grote bestemmingen zal hebben: het ambtelijk apparaat, het betalen van schulden en subsidies. Verder biedt de wet de staat de mogelijkheid om de rechten op grond van het Internationaal Zeerecht optimaal te benutten voor de ontwikkeling van het land.  Raghoebarsing stelde dat wet niet bedoeld is om de soevereiniteit van het grondgebied van Suriname uit te breiden.

Bron:"SNC en Dagblad De west

 

31 Mar 2023 | snc.com | Door: Redactie