• dinsdag 28 November 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Werkgroep Wageningen actief bezig

| dagblad suriname | Door: Redactie

Wageningen, dat voornamelijk bekendstaat  als een van de landbouw ressorten in het district Nickerie, wordt door tussenkomst van Wageningers weer leven ingeblazen. Zo heeft een actieve groep besloten om zich in te zetten voor het gebied.

Toerisme een boost geven 

In het belang van toerisme bevordering in Suriname, maar voornamelijk in het gebied Wageningen, is een initiatief genomen om een werkgroep samen te stellen die met de bewoners van Wageningen zal werken aan ontwikkeling en opbouw van dit ressort.

Wageningen is vooral bekend vanwege het toenmalige Suriname Machinale Landbouw (SML) waar rijst werd verbouwd door een staatsbedrijf. Het gebouw is nog steeds een

trekpleister voor toeristen die het gebied bezoeken.

De groep initiatiefnemers heeft in een Facebook-pagina Activiteiten Werkgroep Wageningen aangemaakt, omdat ze van mening zijn, dat zij hierdoor mensen in verschillende delen van de wereld bereikt. Iedereen die interesse heeft in de opbouw of ontwikkeling van Wageningen, ongeacht het feit of ze reeds zijn aangesloten danwel bij welke organisatie, mag deze werkgroep ondersteunen. Dit geeft de werkgroep zelfs te kennen in haar berichtgeving.

Sport en spel mogelijkheden creëren

Volgens de werkgroep zal het oude voetbalveld binnenkort weer volop in gebruik zijn. Na volledige egalisatie van het terrein zullen er meerdere activiteiten georganiseerd worden voor bewoners van het gebied. Vorige maand zijn er al activiteiten gehouden, waaronder een vliegerwedstrijd, slagbalwedstrijd en voetbaltraining ter bevordering van het sport en spel in het gebied.

| dagblad suriname | Door: Redactie