• zondag 05 May 2024

VS Verovert Overwinning op Argentinië in CONCACAF Women’s Gold Cup

| dagblad suriname | Door: Redactie

In een indrukwekkende vertoning versloegen de Verenigde Staten Argentinië met 4-0 tijdens de CONCACAF Women’s Gold Cup wedstrijd in Carson, Californië. Jaedyn Shaw, slechts 19 jaar oud, wist twee keer het net te vinden in de openingsfase van de wedstrijd, met doelpunten in zowel de 10e als de 18e minuut. Alex Morgan, die als veteraan aantoonde nog steeds van grote waarde te zijn voor het team, voegde binnen een minuut na Shaw’s tweede doelpunt een derde treffer toe met een kopbal. Lindsey Horan verzilverde in de tweede helft een strafschop, waarmee de eindstand op 4-0 werd gezet.

De VS domineerde vanaf

het begin en liet een sterke aanvallende houding zien. Morgan, die recentelijk was opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Mia Fishel, maakte indruk door niet alleen op het scoreformulier te komen, maar ook door Fishel’s nummer te dragen uit respect voor de CONCACAF-regels. Shaw heeft hiermee een record gebroken door de jongste speelster te worden die drie goals maakt in haar eerste zes optredens voor het nationale team.

De wedstrijd kende ook een moment van spanning toen Argentinië een speler verloor na een tweede gele kaart voor Miriam Mayorga, wat het team met tien spelers achterliet na een handsbal.

De interim-coach van

de Verenigde Staten, Twila Kilgore, prees het vermogen van het team om herhaaldelijk kansen te creëren en benadrukte de integratie van jong talent in het team. Kilgore zal aanblijven tot Emma Hayes, na afloop van het seizoen bij Chelsea, officieel het roer overneemt in mei.

Met deze overwinning zijn de Verenigde Staten goed gepositioneerd in Groep A van het toernooi en kijken ze uit naar hun volgende wedstrijd tegen Mexico. Mexico zette eerder op de dag een sterke prestatie neer door de Dominicaanse Republiek met 8-0 te verslaan. Het toernooi belooft nog meer spannende wedstrijden terwijl teams strijden voor de titel in de eerste Women’s Gold Cup, met matches die ook in San Diego en Houston worden gespeeld.