• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VS schenkt opnieuw grote bezending Covid-19-vaccins aan Suriname

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Jason Pinas

PARAMARIBO — “Gezondheidscrises treffen iedereen en kunnen lijden tot economische ontwrichting en sociale onzekerheid. Als wij deze crises kunnen voorkomen voordat ze beginnen, kunnen we zoveel gezonde mensen en gezonde democratieën behouden.” Dat benadrukte de Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher vrijdag bij de symbolische overhandiging van 38.880 Pfizer Covid-19-bivalent vaccins aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Faucher vervolgde: “Samen kunnen wij de verspreiding van Covid-19 in Suriname en de rest van de wereld bestrijden. We zijn nog niet gestopt met deze strijd.” De diplomaat onderstreepte ook dat er op dit moment weer een stijging van het aantal besmettingen te

merken is in de wereld. De Verenigde Staten biedt daarom de nodige ondersteuning aan Suriname.

““Het zijn uiteindelijk de vaccins geweest die ervoor hebben gezorgd dat we wereldwijde dalingen hebben gehad van het aantal besmettingen”

Minister Amar Ramadhin

Ramadhin zei dat deze donatie op het juiste moment komt omdat het land al een hele poos geen vaccins meer had. Volgens de bewindsman hebben de vaccins hun nut bewezen ondanks alle anti-propaganda die is gevoerd in de afgelopen periode. “Het zijn uiteindelijk de vaccins geweest die ervoor hebben gezorgd dat we wereldwijde dalingen hebben gehad van het aantal besmettingen. Ook de complicaties en de

ziekenhuisopnames werden minder”, aldus Ramadhin.

Deze schenking is de derde grote Amerikaanse donatie van vaccins aan Suriname. In augustus 2021 werden 140.000 vaccins gedoneerd en twee jaar geleden 226.800. De geste werd mogelijk gemaakt door de Amerikaanse ministeries van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid, USAID en Human Services. De vaccins zullen verder worden gedistribueerd door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), waar de overhandiging vrijdag plaatsvond.

| de ware tijd | Door: Redactie