• dinsdag 23 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Voorlopig geen cao-onderhandelingen voor SLM-personeel

| suriname herald | Door: Redactie

Bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zullen er voorlopig geen cao-onderhandelingen plaatsvinden. Dit is niet mogelijk vanwege de situatie waarin het bedrijf verkeert, zegt Marcia Clumper, voorzitter van de Bond Personeel Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (BPSLM), in gesprek met Suriname Herald. De focus is nu niet gericht op het praten over een collectieve arbeidsovereenkomst (cao), maar op de crisis van de SLM. 

“Het is op dit moment passen en meten bij de SLM. We kunnen niet onderhandelen, omdat wij nu bezig zijn met een herstelplan,” merkt ze op. De bondsvoorzitter zegt dat het bestuur is ontvangen door minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en

Toerisme (TCT). De BPSLM en de bewindsman hebben een goed gesprek gehad, waar er ook afspraken zijn gemaakt. Er is momenteel een interim-managementteam ingesteld, dat belast is met de dagelijkse leiding. 

Er wordt met man en macht gewerkt om het bedrijf naar een hoger niveau te brengen. Vooral de schade die het bedrijf heeft geleden wordt in kaart gebracht. Er wordt verder ook nagegaan in hoeverre de zaken die zijn gebeurd een rechtmatig karakter hebben. 

“De operatie mag niet stil komen te liggen anders kunnen we de tent sluiten,” merkt Clumper op. De situatie waarin het bedrijf verkeert en de schandalen die

hebben plaatsgevonden maken we voor het eerst mee bij SLM, merkt de bondsvoorzitter op. Volgens haar heeft corruptie een grote rol gespeeld. 

De zaken worden op het niveau van de aandeelhouder onderzocht. De schade die het bedrijf heeft geleden wordt in kaart gebracht. Ook wordt onderzocht of de uitgelekte zaken op waarheid berusten. Clumper zegt verder dat het interim-managementteam en de bond goed contact hebben met elkaar. Dit team is nu het aanspreekpunt van het bedrijf. 

Om de situatie van het bedrijf te verbeteren is een uitdaging, zegt de bondsvoorzitter. “Er moet nu ervoor worden gezorgd dat de financiële middelen binnenkomen en daarom kunnen wij niet onderhandelen voor nieuwe cao. Het personeel blijft maar inleveren, wat ook heel jammer is, maar nu is het alleen passen en meten,” geeft Clumper aan.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie