• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Voorbereidend team ACS conferentie tevreden met aanpak

| starnieuws | Door: Redactie

Een van de bijeenkomsten waar diverse zaken die te maken hebben met de logistieke organisatie, worden besproken. Er zijn gesprekken geweest met mensen die betrokken zijn bij de conferentie.

Een team van de Association of Caribbean States (ACS) was heeft werkbesprekingen gevoerd in Suriname met het oog op de conferentie die van 6 tot en met 9 mei zal worden

gehouden in Torarica Resort. Het ACS-advance team is tevreden met het verloop van de voorbereidingen. De aanbevelingen en suggesties zullen meegenomen worden bij de verdere uitwerking van de voorbereidende werkzaamheden.

Het hoofdonderdeel van deze conferentie is de 29th Ordinary Meeting of the Ministerial Council, welke zal plaatsvinden op 8 en 9 mei. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking is voorzitter van de ACS Ministerial Council 2023/2024. Tijdens de komende meeting zal de voorzitter worden gekozen voor de periode 2024/2025.

De overige onderdelen van deze conferentie voor Suriname zijn de Business Exhibition op 6 en 7
mei, de 16th Business Platform of the Greater Caribbean op 7 mei, terwijl de 8th International Cooperation Conference op 7 mei plaatsvindt, meldt BIBIS. Het advance team van de ACS stond onder leiding van Tricia Barrow, Chief Executive Coordinator. Zij werd bijgestaan door Patricia Phillip-Boodoosingh, Conference & Protocol Officer. Van Surinaamse zijde stond het team onder leiding van directeur Buitenlandse Zaken, ambassadeur Miriam Mac Intosh. Er zijn besprekingen gevoerd met de verschillende betrokkenen die van belang zijn voor een vlot verloop van alle activiteiten tijdens de conferentie.

| starnieuws | Door: Redactie