• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VES | GROOT GRONDBEZITTERS ZIJN VOORNAMELIJK POLITICI EN AAN HEN GERELATEERDE STICHTINGEN

| united news | Door: Redactie

Fotocompilatie: President Santokhi en Pertab Bissumbar, adviseur en lid van de Stuurgroep Landelijk Woningbouwprogramma (LWBP)| Bron: VESINZICHT.

In het programma “Welingelichte Kringen” van 28 April 2024 op Radio ABC heeft de heer Pertab Bissumbar enkele markante onthullingen gedaan die aandacht behoeven die moeten leiden tot beleidsombuiging en correctie.

De heer Bissumbhar is adviseur van President Santokhi en lid van de Stuurgroep Landelijk Woningbouwprogramma (LWBP), welke een van de zovele entiteiten is bij het Kabinet van de President naast de tientallen Presidentiele Commissies en Werkgroepen.

De heer Bissumbar gaf aan dat in Paramaribo en in Wanica er geen gronden meer zijn om te verkavelen

in het kader van het woningbouwproject van de regering. Hij gaf aan dat “de grootgrondbezitters voornamelijk politici zijn en stichtingen die aan politici verbonden zijn of stromannen van politici zijn of bedrijven die door politici in leven geroepen zijn. We moeten erbij stil staan hoe we dit probleem zullen aanpakken en oplossen. Het is niet de creatie van de Regering Santokhi”.

Het klopt dat de Regering onder leiding van President Santokhi niet de creatie is van dit verderfelijk probleem. Oneigenlijke gronduitgifte hadden we ook onder de Regering onder leiding van de oud-Presidenten Venetiaan en Bouterse.

De heer Santokhi had voor de verkiezingen

van mei 2020 plechtig beloofd dat afgerekend zou worden met de oneigenlijke gronduitgiften en dat er transparant beleid zou worden uitgezet. Helaas is de constatering na bijna 4 jaren President Santokhi dat de ellende met betrekking tot gronduitgifte alsmaar is verergerd.

De schandalen zijn toegenomen en doorspekt met immorele handelingen van leidinggevenden. Correctie en optreden vanuit de hoogste leiding van het land blijft uit en worden juist de onrechtvaardige handelingen oogluikend toegelaten of misschien is de hoogste leiding zelf bij betrokken. Genoemd kunnen worden:

Helaas heeft de VES geen reactie ontvangen van de President. In September 2023 had de VES een brief met ongeveer dezelfde strekking gericht aan de voorzitter van De Nationale Assemblee en de overige 50 DNA leden. Ook van de 51 DNA leden is er geen reactie gekomen en heeft er geen wijziging van het gronduitgifte beleid plaatsgevonden en zijn de grondschandalen alsmaar toegenomen.

Kortom: politici wensen geen transparante en eerlijke gronduitgifte beleid. Men wenst juist te vissen in troebel water en hun “family, friends, sponsoren en loyalisten” te voorzien van overheidsgronden om zich te verrijken ten koste van de samenleving.

INGEZONDEN: VES INZICHT

GERELATEERD AAN: BETER GRONDBELEID NODIG, ABSOLUUT GEEN GRONDCONVERSIE

 

| united news | Door: Redactie