• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VAN SAMSON: ‘TAK WAKA GO NANGA KON TANG LIBI, A NO SREFI’

| dagblad de west | Door: Redactie

VHP-parlementariër Cedric van Samson, zei dat de koersfluctuatie op iedereen van invloed is. Volgens Samson is het nu van belang, dat de regering aangeeft wat er precies zal gebeuren, met betrekking tot de steeds stijgende wisselkoersen voor vreemde valuta. “Ons land moet terug naar koersstabilisatie, niet alles zal in een keer goed gaan, maar de regering moet concrete stappen nemen, om de gemeenschap te beschermen en helpen; de druk op de samenleving is enorm hoog geworden, waarbij alleen de smalle schouders nog de lasten moeten dragen”, aldus Samson.

Samson: Wanneer je van buiten uit naar iets kijkt, je een bepaald beeld

hebt. daarom tak waka go nanga kong libi, a no a srefi.” Hij vindt, dat toen de regering heeft goed gekeurd samen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te gaan werken, beslist is de koers niet kunstmatig laag te houden en dat er geen monetaire financiering meer moet plaatsvinden. Samson verklaarde, dat de secundaire voorzieningen betaalbaar moeten blijven voor het volk, de afgelopen maanden zijn die enorm verhoogd, doordat er geen subsidie meer wordt gegeven door de overheid, maar met de aanhoudende stijgingen van brandstofprijzen en de koerstijging, wordt alles als maar duurder. Volgens Van Samson, moet er veel data verzameld worden, en aan de hand daarvan, beleid gevoerd worden. “We hebben niet genoeg data in Suriname, met een druk op de knop moest ik kunnen weten, hoeveel mensen met een beperking in flora wonen, hoeveel zestig plussers wonen op Geyersvlijt, maar ons land is niet zo gordend. Andere landen zijn beter geordend en daarom toen Covid-19 uitbrak, was het moeilijk om steun te geven, omdat we geen data hebben”, aldus Van Samson.

Hij verklaarde, dat we dealen met de realistische koers net hoe die is. ‘’Dat ding heeft zijn effect op alles. Het voornemen fu saka a koers, was één voornemen uit een positie waar je vanuit gaat, en dat al die cijfers die je voorhanden hebt correcte cijfers zijn”, aldus Van Samson.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie