• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Van Samson: “A regering musu gwe fu san? Fu yu kon oefen?”

| waterkant | Door: Redactie

 

“A regering musu gwe fu san? Fu yu kon oefen? Want na oefen yo kon oefen”, is de reactie van VHP-parlementariër Cedric van Samson naar aanleiding van de uitspraken van de NDP-toppers Ramon Abrahams en Rabin Parmessar bij de viering van de 37e jaardag van de NDP.

Abrahams benadrukte toen dat de VHP, ABOP en PL de macht niet meer mogen krijgen, want anders is het gedaan met Suriname. Alles waar het om draait is macht en geld. De boodschap van Parmessar was duidelijk: “No wan tra fas no de…Chan musu gwe!”

 

Volgens Van Samson is het misschien wel bij de NDP

zo dat alles draait om macht en geld, aangezien personen uit de paarse partij inderdaad met macht in staat zijn geweest veel geld te maken en zichzelf voor drie generaties goed te regelen.

“Want macht en geld gaan samen. Maar ik zie dat wat de regering moet doen als verantwoordelijkheid en besef voor de toekomst. Dat neemt een beetje meer tijd en dat is waar de regering mee bezig is. De besluiten die nu genomen worden zijn voor de toekomst.

En wanneer het bij de NDP alleen gaat om macht en geld…want met macht hebben zij geld gemaakt. En met macht hebben

zij ervoor gezorgd dat zij voor drie generaties goed geregeld waren. Met macht hebben ze geld gemaakt om de jongste ministers die ze hebben gehad in hun kabinet, een pand van 400.000…. Dus ik denk dat wanneer Abrahams het zo zegt hij het dan misschien heeft over de NDP”, aldus de VHP’er.

 

| waterkant | Door: Redactie