• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Van Samson: NDP moet liever niets zeggen

| suriname herald | Door: Redactie

Cedric van Samson, assembleelid van de VHP, vindt dat de politieke opposant NDP, liever niets moet zeggen als het gaat om misstanden in het land. De politicus ging onder meer in op zaken als beperking van vrije meningsuiting. Het was deze partij waarvan kopstukken in de revo periode betrokken waren bij de dood van 15 burgers die kritisch waren, stelt Van Samson.

Hij zegt ook dat onder de NDP-regering, activisten als Curtis Hofwijks en vakbondsleider Wilgo Valies in de boeien werden geslagen omdat ze opkwamen voor hun rechten. In gesprek met TBN Prime Alert stelt de volksvertegenwoordiger dat de VHP en haar voorzitter

onnodig in diskrediet worden gebracht. 

Hij gaf aan, dat toen tijdens de vorige regering de economie in moeilijk vaarwater terecht kwam ze geen durf had om pijnlijke maatregelen te treffen. Deze regering onder leiding van president Chan Santokhi heeft juist de durf getoond om samen met alle groepen naar oplossingen te zoeken. 

Van Samson gaf aan soms boos te zijn op de president omdat deze te veel praat. Echter gelooft de president in geduld en heeft velen zover kunnen krijgen om het land weer op spoor te krijgen. Wat dat betreft steekt Santokhi met kop en schouders uit boven Desi Bouterse, vindt

de politicus. 

Ten aanzien van de economische situatie stelde de VHP’er dat komen uit een dal een bepaald proces inhoudt. Als je nu in modder bent kan je niet verwachten dat je morgen al op asfalt bent, stelde hij om een beeld van de situatie te geven. Zolang het perspectief er is moet je als regering wel volhouden dat de eindstreep succesvol zal zijn. Van Samson zegt dat de regering-Bouterse verzuimd heeft dit te doen. 

Ze is naar het IMF gegaan maar heeft het niet volgehouden. Naar zijn zeggen eist het in moeilijke tijden, leiderschap. Santokhi heeft de diplomatie om iedereen aan boord te krijgen. 

Een ander punt is dat van de energietarieven. Iedereen weet dat de subsidie op een dag moet worden afgebouwd. Niemand durfde het. Nu deze regering het doet is er naar zijn zeggen zoveel kritiek. Van Samson stelt dat Santokhi niet naar de komende verkiezingen maar naar de toekomst kijkt. Offers worden nu gemaakt om ze in de toekomst niet mee te maken. 

De partij die 26 zetels had en ook naar het IMF is gegaan moet liever rustig blijven. De parlementariër beseft dat niet iedereen in een euforiestemming verkeerd. Burgers moeten volgens Van Samson ook hun leven anders gaan inrichten. Anders zal de boodschap van perspectief niets voor ze betekenen. 

Ook dat van het aanpakken van spookambtenaren is voor hem een zaak die liever nu dan later aangepakt moet worden. Gebeurt dat niet, dan zal het land niet beter worden. Hij vindt het niet eerlijk dat er wel ambtenaren zijn die dagelijks hard werken, maar anderen thuiszitten en niet eens hun naam kunnen schrijven en toch veel meer verdienen dan bijvoorbeeld de verpleegkundigen.

| suriname herald | Door: Redactie