• maandag 11 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VAN SAMSON: ‘ATOMPAI MISBRUIKT POLITIEBOND VOOR POLITIEK WERK’

| dagblad de west | Door: Redactie

De laatstgenoemde liet tijdens de acties van de afgelopen week weten, dat Van Samson geen indruk heeft weten te maken op de samenleving, dus ook geen stemmen zal halen.

Volgens Atompai zullen het niet eens vijf stemmen zijn. Ook zei Atompai, de politiek in te zullen gaan. Volgens Van Samson is het duidelijk dat de politie is misbruikt, zodat Atompai zijn politieke intrede kan maken. “En als je in de politiek wilt, moet je de naam van Van Samson noemen”, aldus de VHP-parlementariër.

De volksvertegenwoordiger zegt dat de SPB-voorman rekening moet houden dat Suriname een partijpolitiek systeem heeft, waardoor het de organisatiekracht

van de politieke partij is die zal bepalen hoe een kandidaat uit de verf komt. Van Samson vergelijkt de kracht van zijn politieke partij met die van de politieorganisatie en de SPB.  “De politieorganisatie bestaat volgens mij uit 5000 of 6000 leden en de bond uit 2000 of 3000 leden.

Maar de politieke partij VHP, waar ik lid van ben, heeft meer dan 30.000 geregistreerde leden. Hij zegt dat mi e kosi blakaman.

Als hij in de politiek gaat om voor één etnische groep of alleen voor de politie op te komen, dan gaat hij van een koude kermis thuis komen”, aldus Van Samson. Volgens de parlementariër is gebleken dat activisten tijdens verkiezingen niet scoren. “Velen van ze zijn bedrogen uitgekomen. Want wanneer men kijkt naar politieke vertegenwoordigers, kijkt men ook naar mensen die rust kunnen brengen.

Mensen die met kalm beraad en rijp overleg zaken doen. Men kijkt niet naar emotionele mensen die bij het geringste naar het uiterste middel grijpen”, aldus Van Samson.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie