• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'Uitzonderlijk dat voor een tweede keer gecasseerd wordt in kwestie € 19.5 miljoen' - ABC Online

16 Jul 2024 | ABCSuriname | Door: Redactie

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


ABC Online Nieuws - 27 juni 2023

'Uitzonderlijk dat voor een tweede keer gecasseerd wordt in kwestie € 19.5 miljoen' 

De Hoge Raad in Nederland heeft vandaag besloten dat er opnieuw geoordeeld moet worden over de 19.5 miljoen euro van Suriname, die in Nederland in beslag is genomen. Eerder heeft het gerechtshof Amsterdam beslist dat de Surinaamse handelsbanken en wisselkantoren, aan wie het geld toebehoort, de 19.5 miljoen euro terug moeten krijgen omdat het belang van strafvordering de voortzetting van het beslag niet langer vordert.

De Hoge

Raad vindt dat die beslissing onvoldoende gemotiveerd was en vernietigt daarom de beslissing van het hof en verwijst de zaak naar het gerechtshof Den Haag om opnieuw te worden behandeld en beoordeeld.

Advocaat Robbert de Bree, die twee van de handelsbanken in Suriname bijstaat, zegt dat het uitzonderlijk is dat er voor de tweede keer gecasseerd is; waarbij de Hoge Raad een uitspraak van een gerechtshof vernietigt. 

Echter moet er nogsteeds beslist worden op het klaagschrift en de Bree staat erbij dat er 'hele goede' argumenten zijn  aangedragen door de advocaten van de banken. Het is moeilijk in te schatten hoelang het

proces nog kan gaan duren bij het gerechtshof in Den Haag.

 

16 Jul 2024 | ABCSuriname | Door: Redactie