• dinsdag 30 April 2024

U20 Natio deelt weer ‘klappen’ uit

| de ware tijd | Door: Redactie

door Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — De nationale voetbalselectie van Suriname onder twintig jaar is on fire in het Concacaf Championship. In de ABFA Technical Center pakte zij ook in haar tweede wedstrijd de volle buit door Guyana met 4-1 te kloppen.

De goals kwamen van aanvoerder Robinio Pinas (Notch), Jermaine Rijssel (Volendam), Djaier Prijor (PEC Zwolle) en Donagay Misidjang (Notch). Door deze overwinning is Suriname met zes punten nog volop in de race om winnaar van poule B te worden en zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

“De vroege goal van Pinas, in de zevende minuut, legde een goede basis voor de

overwinning”

Suriname begon erg goed gaan de wedstrijd. Guyana kwam er nauwelijks aan te pas. Het spel van de U20 Natio was zelfs beter dan de vorige wedstrijd toen gastland Antigua en Barbuda met 3-2 werd verslagen.

De vroege goal van Pinas, zijn tweede van het toernooi, in de zevende minuut legde een goede basis voor de overwinning. De strijdlust onder de jonge Surinamers nam toe en zij deden er alles aan om het buurland nog meer pijn te doen.

Kansen onbenut

Niet lang daarna was er een goede gelegenheid daartoe, maar Rijssel en Donty Apinsa misten van korte afstand. De vleugelaanvaller trapte de

bal tegen de Guyanese doelman Emmanuel Lewis, waarna Apinsa van het Nederlandse Go Ahead Eagles in de rebound de deklat raakte.

In de negentiende minuut verzuimde Pinas om zijn tweede goal te maken nadat de Guyanese verdediging een voorzet niet goed kon wegwerken. Ook Apinsa had in de 32ste minuut de kans om de score te verdubbelen na een prachtige individuele actie van Rijssel. Het schot van de linksback was te tam om Lewis te verslaan.

Toch zou Suriname drie minuten later op 2-0 komen nadat Rijssel van buiten de zestien meter de bal prachtig binnenschoot. Kort vóór rust kon de U20 Natio zelfs nog meer uitlopen, maar het schot van Prijor miste kracht om de Guyanese sluitpost te verschalken.

Tweede helft

In de tweede helft tapte Guyana uit een ander vaatje en werd het de Surinaamse ploeg iets moeilijker gemaakt. Toch waren de betere kansen voor de U20 Natio. Het verschil met vóór de rust was dat het buurland nu wel enkele mogelijkheden had om te scoren.

Het lukte in de 76ste minuut om de aansluitingstreffer te maken toen Matrim Martin met een prachtig hakje werd vrijgespeeld door Nathaniel Pydana. Met een strak schot schoot hij de bal voorbij doelman Jahnilo Wiegel, die voor PEC Zwolle uitkomt; 1-2.

Deze goal gaf de Guyanezen vleugels en zij gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Er volgden enkele hachelijke momenten voor het Surinaamse doel, maar Prijor maakte met nog vijf minuten te gaan een einde aan de opleving van de buren door de bal strak langs Lewis te schieten; 3-1. In de 89ste minuut bepaalde Misidjang de eindstand op 4-1.